torsdag 25 juni 2009

Bästa laget på väg med fart



Bästa laget på väg med full fart!

Nu är det bara att stadigt öka. Precis som Eric Sundström, Aip sa är det viktigt när man bygger en bil att framrutan är större än backspegeln. Framtiden ser spännande ut.

torsdag 4 juni 2009

Rösta för ett folkets Europa

Lyssna på dina värderingar. Vill du har ett folkets Europa eller skall marknaden, finansnissarna få härja fritt ?

Vill du ha politiker som ger dig som kvinna rätt att styra över din egen kropp, rätt till att själv få bestämma om abort. Det vill jag ha som socialdemokrat. Vill dessutom ha politiker som kämpar för jobben, en bättre miljö, för bra arbetsvillkor och jämlika löner. Vill du ha politiker som kämpar emot trafficking och prostitution ? Då finns det bara ett alternativ! Rösta på socialdemokraterna!

Idag styrs Europaparlamentet av en alltför stark borgerligt konservativ grupp politiker.
Se bara på vad Berlusconi står för - så inser man att det är dags för en förändring.

Vi är på gång.
Det märks inte minst på att moderattoppen börja tappa greppet, Carl Bildt skäller och Reinfeldt har enligt Expressen panik.
Din röst göra verkligen skillnad.
Rösta i EU-valet och rösta på socialdemokraterna.
Det har jag gjort!

onsdag 3 juni 2009

Nu spricker det i moderattoppen

Gunnar Hökmark har en åsikt om reglering av finansmarknaderna. Anders Borg har en annan.
I onsdags presenterade Anders Borg och Fredrik Reinfeldt en rapport med reformförslag till EU:s arbete för stabila finansmarknader. Den kan inte tolkas, läser jag i en artikel i Aftonbladet som något annat än en uppläxning av Gunnar Hökmark. Så sent som den 27 januari dundrade Hökmark på sin blogg mot ”socialistiska förslag” om en mer reglerad finansmarknad. Moderaternas nya tonläge skall strategiskt vara ett helt annat, men det har Gunnar Hökmark struntat i, han har fortsatt köra den gamla moderata politiken där nere i Europaparlamentet.
Och det är klart att när det skall kampanjens här hemmavid då blir detta extra synlig.
Sprickan i moderatledningen blir då uppenbar.

Ljuv musik - S ökar och M backar

Ny opinionsmätning visar att Moderaterna fortsätter att backa och är nu nere på 20,2 procent. Mest ökar socialdemokraterna som ökat sitt stöd med 1,3 procentenheter sedan föregående mätning. Det känns gott i mitt hjärta. Har själv precis varit och förtidsröstat här i Stockhlm. Och det är många som har förtidsröstar, dagens siffror är 422 517 som har förtidsröstat!
Motsvarande siffra förra valet: 115 309 (per den 3 juni 2004). Det är bra det ! Håller trenden i sig så har svenskarna verkligen visat övriga Europa att vi är att räkna med!
Så har du inte röstat så gör det.

Bifogar en film värd att se och lyssna på låten Rikta ljuset på mig"
http://www.youtube.com/watch?v=SpYjKxGJHto
Läs mer

måndag 1 juni 2009

Moderaterna gör vad de kritiserar socialdemokraterna för

Rösta på direkt på socialdemokraterna, istället för ett moderatparti som försöker härma socialdemokratisk politk. Hellre ett orginal än en dålig blåkopia!

Visst är det intressant ändå. Nu ropar moderaterna ännu en gång på mer reglering och ökad tillsyn också i EU. Moderaterna säger sig vara, eller ska vi säga sade sig vara, ett frihetsälskande parti som hatade regleringar av alla slag. Genom åren har moderaterna massvis av gånger kastat frihets argument mot varje socialdemokrat som velat reglera orättvisor. Nu är det strategi som gäller och då kastar Reinfelt och Borg frihetsargumentet i backen, så även idag, läs SvD. Hur länge orkar de konservativa - om de nu längre finns kvar i det gamla (m)oderpartiet för högerkonservativa. Och varför skall någon rösta på en sämra blåkopia av socialdemokratisk politik - orginalet är så mycket bättre.

Marita Ulvskog (s) över dubbelt så hög trovärdighet än Hökmark (m)

Ny Sifoundersökning: Ulvskog i förtroendetopp
1. Marita Ulvskog (S): 22 procent
2. Marit Paulsen (FP): 19 procent
3. Gunnar Hökmark (M): 10 procent
4. Gudrun Schyman (FI): 6 procent
5. Carl Schlyter (MP): 5 procent
Övriga sex toppkandidater: 14 procent; Tveksam, vet ej: 24 procent
Sifoundersökningen genomfördes den 25-28 maj. 1.000 personer fick namnen på de personer som står överst på partiernas listor i EU-valet upplästa tillsammans med följande fråga: ”Vem av dessa känner du störst förtroende för som ledamot i EU-parlamentet

" Vi är på gång ............."

Rösta S i EU-valet ur feministisk synvinkel


Europavalet handlar om höger eller vänster. Det är din och min chans att påverka för en stark vänstermajoritet inom EU. Socialdemokratiska kvinnoförbundets prioriterade frågor inför EU-valet är följande:

Ett jämställt arbetsliv; dvs lika lön och lika villkor för likvärdigt arbete för alla EU-invånare, en frisk arbetsmiljö, rätt till barnomsorg och en individualiering av föräldraförsäkringen.

Vår gemensamma miljö; dvs prioritera miljöfrågan och arbeta för en modernisering och utbyggnad av järnvägen m.m

Kvinnor över gränserna; dvs bekämpa trafficking, kvinnor som utsätts för trafficking bör få skydd i form av uppehållstillstånd och vittnesskydd, en gemensam och generös asylpolitik som tar hänsyn till kvinnors och barns särskilda villkor.

Kvinnors grundläggande rättigheter; dvs rätt till abort för alla kvinnor, kriminalisering av sexköp, rätten att inte utsättas för hot och våld.

Så vill du rösta i EU-valet ur en feministisk synvinkel då skall du lägga din röst på socialdemokraterna. Det tänker jag göra !

Det finns också massor med möjligheter att på s-valsedeln kryssa en kvinna.

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...