måndag 29 mars 2010

Vi ger oss inte förrän skatten är lika mellan lön och pension!

Vi ger oss inte förrän skatten är lika mellan lön och pension. Jag tycker att det är moraliskt fel, sa Mona Sahlin i debatten i måndags. Förbaskat bra sagt tycker jag. Fredrik Reinfeldt försökte försvara sig med att hans regeringen bedrivit en jobbpolitik. Mona Sahlin var inte sen med att ifrågasätta det " lyckade" resultatet och kunde berätta att klyftorna ökat och jobben minskat tre år i rad. Vad svarar Reinfeldt, jo han gör precis som Bo Lundgren gjorde, hävdar att skattesänkningar är det bästa som skett och skall hända framöver. Intressant tycker jag, att ju längre mandatperioden gått och när Reinfelt blir klämd då försvinner retoriken som de s k nya moderaterna skall stå för, och han blir återigen en helt vanlig gammeldags moderat företrädare.
Reinfelt var också tydlig med att den skillnad, som man mycket väl kan beskrivas vara pappa till, mellan löntagare och pensionärer vad gäller skatten den skall bestå, dock är han villig att minska den något. Det är bra med tydliga besked också från moderat håll! Socialdemokratin med Mona Sahlin i spetsen har aldrig accepterat nyordningen om att pensionärer och löntagare skall beskattas olika. Därför är det extra bra när Sveriges befolkning nu får besked - att S inte tänker ge sig förrän skatten är lika mellan lön och pension!

Inga kommentarer:

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...