fredag 27 augusti 2010

Ankis blogg: Österåker förlorar 26,4 miljoner om det blir fyra år till med Reinfeldt!

Regeringen Reinfeldts skattesänkningar hotar välfärden i Österåker.

I valmanifestet som de borgerliga partierna nu lagt fram föreslås ytterligare inkomstskattesänkningar som kostar statskassan 15 miljarder.
Dessa skattesänkningarna om väljarna nu skulle rösta fram alliansen på nytt det sker på bekostnad av förskolan, skolan och äldreomsorgen också i Österåker. Det är jag orolig för.

De rödgröna regeringsalternativet vill investera 12 miljarder mer än regeringen på kommuner och landsting under de kommande två åren. För exempelvis Österåker handlar det om 16,1 miljoner 2011 i ökade statsbidrag och närmare 10,3 miljoner 2012.

Jag tycker det är viktigare med fler lärare i skolan och mindre barngrupper i förskolan, och en värdig äldreomsorg än att fortsätta med stora skattesänkningar som mest gynnas grupper med stora inkomster.

Vi behöver en förändring i Österåker inte mera av samma skattesänkarpolitik som urholkat kvaliteten i Österåker länge nog. Österåker har helt enkelt inte råd med en moderatstyrd regering varesig nationellt eller i kommunen.

Det är dags för en förändring både i regeringen och här i kommunen !

Inga kommentarer:

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...