Fortsätt till huvudinnehåll

Ankis blogg: Tänker ta täten i tåget för en förändring 2014!

I går var ingen rolig dag. Jag var chockad. Har varit ute tillsammans med ett järngäng och knackat dörr och fört tusentals samtal sedan i början av året. Vi har nästan pratat med lika många som röstat på oss, närmare 5 800 personer. Under samtalen uttrycktes ett sådant missnöje med moderaterna, och så många pekade på problemen med de stor barngrupperna i förskolan och kvaliteten i skolan med stora klasser.

Vi har mött oro inför framtiden och människor som önskade sig en förändring. Många sa " det måste ske en förändring här i Österåker, det måste bli slut med moderatstyret!! " Så kändes det, fram till sista dagen, då hände något har jag så här i efterhand förstått, och vad exakt det var får vi ta tid på oss att analysera. Vi hade folket med oss, och så ............ . ??

I går släppte chocken över att också vi tappat mandat i paritet med rikstrenden. Visst det känns orättvist, det tillstår jag, är både ledsen och bedrövad och arg om vartannat för det - MEN - det är bara att bita i det sura äpplet, eller som en kompis till mig sa, "det är bara att bryta ihop och komma igen".Och med den insikten stiger nu en mycket stark kamplust. Från och med nu, har vi 1460 dagar kvar till valdagen 2014, och jag tänker gå i täten för en rörelse som skall skapa en förändring 2014. Alla kreativa krafter skall från och med nu samlas för att göra jobbet! Det finns ingen väg tillbaka, bara en väg och den leder framåt!

Har fått många dunkar i ryggen, en del har sagt " du lägger väl inte av för du behövs i politiken i Österåker".Idag har jag ett klart besked - Nej, jag tänker inte lägga av ! Det är precis tvärtom och det finns några saker som sporrar mig särskilt. Ett av dessa är den kvinnan som kom fram till mig där jag stod utanför vallokalen i Hacksta, hon ställde sig nära mig. Då såg jag att under charlett fanns inget hår och hon berättade att att hon var cancersjuk, om sina behandlingar och om hur livet nu blivit. När jag tänker på henne, så inser jag vad jag har att vara tacksam för - nämligen - hennes röst.Varje gång jag känner att det är jobbigt, då kommer jag att ta fram minnet av just denna kvinna.

Ytterligare ett minne som sporrar är den småbarns mamman som kom fram till mig på torget i Åkersberga, som var på väg att förtidsrösta, hon sa: " jag har hört att du är en politiker som engagerar dig och brinner för hur barnen har det i förskolan och skolan" hon tittade mig i ögonen och sa " är det så?

Ja det är så, och det har jag gjort ända sedan den dag jag kom in i kommunfullmäktige 1991, och innan dess även jag som arg småbarnförälder, så jag känner så väl igen mig. Hon kommer också vara min sporre under de kommande fyra åren - för jag fick hennes röst - det är en gåva som jag kommer att förvalta så gott jag kan !

Jag tänker inte svika dem som röstade på oss socialdemokrater i  Österåker - de jag har träffat har varit så tydliga med vad de vill - att vi skall driva en mycket tydlig och aktiv socialdemokratisk politik som hörs och som syns!Nu skall vi rigga organisationen, tillsammans med alla vår nya medlemmar vi fick under valrörelsen och de som redan är medlemmar ska vi rusta oss och börja jobbet.

Det sista minnet som jag vill lyfta fram från valrörelsen är den mörkklädda kille som sannolikt la sin röst på sverigedemokraterna som mötte mig på torget när jag delade ut valinformation med att vilja ge mig stryk.
Det ger mig en insikt om, vilket kallt samhällsklimat vi nu kommer att möta med sverigedemorkaterna i Sveriges riksdag. Jag skämms över det faktum att dessa rasister nu får ta plats i demokratins högborg. Det är skamligt för Sverige att så nu sker. 

Låt mig bara få snyta mig, torka tåren, få slå näven i bordet, så är jag på banan igen! Känner hur kamplusten stiger timme för timme!

Nu jvl!!!

Kommentarer

Karl Hellberg (C) sa…
Måste säga att inte heller jag fattar någonting, jag tycker Ni i S har gjort en lysande kampanj och i min bekantskapskrets har jag bara hört klagomål mot Moderaterna i kommunen.

Jag trodde Ni och Rp skulle öka, jag trodde C skulle öka, jag trodde Fp och M skulle tappa och jag såg ett nyare färgrannare samarbete vid horisonten. Inget av detta infriades eller ser ut att infrias.

Det enda som blev som jag trodde var Mp:s framgångar och de glädjer mig.

Nu inväntar jag personkryssen och tänker när de är färdigräknade ta beslut i hur mitt fortsatta politiska engagemang kommer se ut.

Jag har lovat de som röstat på mig och mig själv att aldrig samarbeta med ett parti som i detta läge tänker sänka skatten istället för att fixa till det som är galet i våra skolor och förskolor, så annorlunda kommer det definitivt bli...

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…