tisdag 5 oktober 2010

När SD lämnade kyrkan visade de sitt rätta ansikte

Läser just i Aftonbladet att sverigedemokraterna lämnade gudstjänsten i Storkyrkan i protest. partiledare uttalar i tidningen att han kände sig kränk.  Vad var det då som hände, enligt Aftonbladet så var det när biskop Eva Brunne började tala om rasism och främlingsfientlighet som sverigedemokrater reste sig och lämnade kyrkan.
Hon lär ha sagt ungefär så här:
– Den rasism som säger att du inte är lika mycket värd som jag, att du ska inte har samma rättigheter som jag, inte är värd ett liv i frihet, och detta av en enda grund – att vi råkar vara födda i olika delar av vår värld – det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor.

Alltså, genom årets val har sveriges parlament för första gången fått ett parti som emotsätter sig människors lika värde - en grunduppfattning som präglat Sveriges utveckling i många långa år och utgör ett grundfundament i det svenska samhälle.

Oh vad jag önskar jag kunde vakna upp imorgon och inse att valresultaet bara var en väldigt ond dröm.

Inga kommentarer:

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...