måndag 13 september 2010

Ankis blogg: Vilket Sverige, vilket Österåker vill vi ha?

Valet handlar om vilket Sverige, vilket Österåker vill vi ha ! Läser och hör ibland att det inte finns några skillnader i politiken. För mig är det en märklig analys. För mig ter sig skillnaderna som stora mellan socialdemokratisk politik och moderat. Vi delar helt enkelt inte samma människosyn och heller inte samma vision för vårt land, eller för den delen för Österåkers kommun.

Ta och fundera över det faktum att moderaterna kallar sig för det nya arbetarpartiet - varför det ? I Danderyd och i Täby har moderaterna sina flesta sympatisörer, egen majoritet. Är det i Danderyd och i Täby de flesta arbetare bor ?? Givetvis inte, att kalla sig arbetareparti är av taktiska skäl, det är ett försök att skrapa av sig stämpeln som ett överklassparti.
Gå inte på det ! Moderaterna är och förblir ett parti för överklassen, titta på deras förda politik vilka har den gynnat jo de som redan har har fått det bättre. Därför är det tämligen riskfritt att dra slutsatsen att det är den politiken som kommer att fortsätta. Det är en politik som gjort Österåker till en kommun där valfriheten lagts i händerna på privata förskolor och skolor, de är företagen som väljer elever och inte tvärtom som det borde vara. Det övergripande målet sänkt skatt före kvalitet är knappast övergivet och kommer att fortsätta.
Frågan blir då - vill du verkligen ha mer av samma, med känt resultat- eller är du beredd att satsa på en ny regering både i landet som i Österåker - som ger dig högre kvalitet i förskolan och i skolan och som innebär ett lyft för äldreomsorgen.

För mig är valet enkelt - det blir socialdemokraterna!

Inga kommentarer:

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...