Fortsätt till huvudinnehåll

Nu händer det - Juholt vald till partiledare - med det gör S omstart

NU är han vald! Håkan Juholt, han entrade talarstolen i ljuset av blixtar från en massiv grupp av fotografer. Ett tag såg det ut som det gör när någon artist vinner schlagerfestivalet. Rosor överlämnas, en blomkrans sätts på hans huvud. Applåderna vill inte sluta. Socialdemokraterna har fått en ny partiordförande. Han öppnar starkt genom att tala om att vi socialdemokraterna kommer inte att vika ned oss, tvärtom, och vi skall göra det tillsammanst. We will not back down ! Tack alla för ert stöd och för er förtroende. Vid tiotiden i morgon kommer den nyvalde partiordföranden att hålla sitt linjetal. Det ser jag fram emot, Stämningen bland partivännerna i kongress-salen är mer än god, jag tror att många är både lättade och glada för att partien nu äntligen tagit sig ur ett tomgångsläge - för en sak är säker med Håkan Juholt vid rodret kommer inget att gå på tomgång, tvärtom för det är go i Håkan Juholt och han ser ut att vara mer än beredd att sätta full fart.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…