tisdag 19 april 2011

Idag test av brandsignal, förra veckan var det på riktigt

Brandbilarna som snabbt var på plats när det brann på riktigt
Idag tisdag 19 april övar någon att sätta igång brandsignalen här i Alceahuset. Vi har fått lyssna till denna ihärdigt höga signal flera gånger under hela förmiddagen, så nog fungerar den. Och det är bra eftersom den tjöt på riktigt för drygt en vecka sedan, måndagen den 11 april.

Själv trodde jag vid det tillfället att det var den signal som går igång om man råkar vara kvar i huset senare på dagen än brukligt, vilket har hänt tidigare, - enklast kan man väl beskriva det som ett slags inbrottslarm kan man väl säga. Men det visade sig inte vara fallet då utan det var ett riktigt brandlarm.

Det tog en stund, för jag trodde inte det var på allvar, jag paratade i telefonen, och sedan så skulle jag  plocka ihop alla grejer som jag behövde ha med mig ut eftersom det var kommunfullmäktige senare på kvällen. Så gick jag ner i trapporna, möttes av en stängd dörr på nedre botten och lukten av brandsrök. Då inser jag verkligen att det var på riktigt. Känner med handen på dörren, den är inte varm och hör röster från andra sidan dörren, knackar på och mötes av flera brandmän som redan släckt branden i en papperskorg på en toalett precis i närheten av informationsdisken vid ingången till Alceahuset. Det var skönt att komma ut och andas frisk luft, och det kändes bra att branden inte var värre än så, även om det i sig är allvarligt nog.  Nästa gång brandsignalen tjuter kommer jag att ta det på betydligt större allvar - helst hoppas jag att det aldrig inträffar.

Inga kommentarer: