Fortsätt till huvudinnehåll

Distriktsårskongress i Sollentuna

I lördags den 15 april höll socialdemokraterna i Stockholms län sin distrikts årskongress. Jag var där och kunde känna av en god stämning som sattes redan inledningsvis av Michael Damberg distriktsordförande. Han är verkligen en god talare och gav en bra analys av det som hänt inom socialdemokratin, vi har som parti sannerligen haft bättre dagar. Damberg pekade också ut de utmaningar som ligger framför oss på ett entusiastiskt sätt. Så började motionsbehandlingen, själv var jag föredragande i två av de svåraste och sannolikt mest känslosamma motionerna och det handlade om önskan att bli förälder och de möjligheter som ny medicinsk vetenskap ger, däribland om surrogat mödrarskap. Det finns mycket som är oklart i den frågan inte minst utifrån juridisk mening, om de rättigheter också dessa barn har. Här krävs verkligen en ordentlig genomgång för hur detta skulle kunna gå till på ett bra sätt utan att det leder till handel med människokroppen. Vid tiotiden så kom vårt partis nya partiordförande Håkan Juholt och höll ett tal somvar både trevligt, upplyftande men också blandat med allvar.  Han ger verkligen publiken av partikompisar ny kraft, han är som en vitamin dos, hans glädje och entusiasm smittar av sig. Skön känsla måste jag säga.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…