fredag 6 maj 2011

Margareta Nuder för alltid i ljust minne

Idag har jag varit på begravning i Österåkers vackra kyrka.Tillsammans med Margareta Olin, Sune Pettersson och Lars Starkerud har vi hjälpts åt att hålla fanorna vid kistan.

Vi var många inklusive familjen som tog farväl av Margareta Nuder. Margareta förknippar jag kanske främst med hennes stora intresse och omsorg om barnen i samhället. Margareta var med och skrev fram förskolans första läroplan. Hon var för sådär 20 år sedan chef för barnomsorgen här i Österåker och därefter i Stockholms stad. Hade själv förmånen att på nittiotalet sitta tillsammans i förskolenämnden med partivännen Margareta. Alltid så påläst alltid med en så intensiv omtanke om hur besluten påverkade barnen i samhället. Margareta hade också en fin egenskap i att vara genuint intresserad av människor, hon frågade alltid när man träffades hur det var, och hon gjorde det för att hon ville veta, hon brydde sig om.

Det blev en fin solig dag, denna dag då vi alla tog farväl av Margareta. En fin begravning, mycket bra musik, ett barnbarn läste en egen skriven dikt till minne av sin farmor, och ett annat barnbarn sjöng och spelade gitarr till en underbart vacker sång , som jag tror också den var gjord på egen hand.

En sån här dag blir det alltid en stund av reflektion över livet, ett liv som har sin början och sitt slut, och som egentligen är ganska kort och om vad som är viktigt i livet. På det sättet är det bra med begravningar för man ger sig tid att reflektera och det är nyttigt. En sak vet jag, människor som Margareta Nuder minns man med ett leende på läpparna, man blir glad inombords vid själva tanken på henne -blir man ihågkommen så, har man levt ett bra och sant liv, och det tror jag Margareta Nuder gjort.

Inga kommentarer: