tisdag 20 september 2011

07.45 på plats Karsvreta träsk

Karsvreta Träsk, kl 07.45
Bakgrunden till dagens träskvandring tidigt i morse var att Karsvreta gruppen bjöd in alla kommunfull-mäktigeledamöter i Österåker till en rundvandring i Karsvreta träsk.Rosita Olsson Palmberg (S) och jag hörsammande inbjudan och befann oss på plats.Michaela Fletscher Sjöman (M) skulle ha varit med men fick tyvärr förhinder vilket vara synd förståss.

Övriga partier lös med sin frånvaro.

Vi samlades för en morgonfika i naturen, och vi fick förmånen att träffa representanter för Karsveta gruppen som från Naturskyddsföreningen,  Åkersbergas Trädgårdssällskap, samt Österåkers Fornminnes och Hembygdsförening.
 En del av den vackra marken hålls öppen med hjälp av fåren

 Vissa delar känns som rena trollskogen. Här hittade vi svamp,som ni ser på bilden ovan. Här en vacker höstvy över träsket och bilden under visar visionen om att öppna upp genom att rensa från vass och annat får att åstadkomma en spegel.
Karsvreta träsk är som vi ser det exempel på  naturområden som är viktiga att skydda och bevara. Vilket är något som vi  till och med har med i det program vi socialdemokrater gick till val på 2010.  
För att ett naturområde som Karsvreta skall få ett starkt skydd krävs det att poltiska beslut fattas, och vi hoppas att vi skall kunna komma överens med alla partier i Österåker om att det ska bli verklighet. Det är i alla fall vår ambition.  Tusen tack Karsvreta gruppen för rundvandringen i morse,
hälsar Ann-Christine och Rosita

Vill du veta mer om Karsvreta gruppen finns en webbsida, http://www.karsvretagruppen.se/

Inga kommentarer: