torsdag 29 augusti 2013

Hellre kvalitetsökning än skattesänkning


Regeringen Reinfelt lånar till nya skattesänkningar som de s k femte jobbskatteavraget.  Det är inte ansvarsfullt, enligt min åsikt. Ser förslaget om nya skattesänkningar som ett uttryck för att de sk nya moderaterna nu visar att det är samma gamla moderater som vet hur man med skattesänkningar "köper " sig väljare, kosta vad det kosta vill.

Nu är inte moderaterna i Österåker så mycket annorlunda. Kommunen har visserligen en god ekonomi med flera hunra miljoner i den kommunala kassan. Men skattemedel kan användas på fler än ett sätt. Som ett alternativ till skattesänkningar kan man investera skattemedel i att öka kvalitén i förskola ( minska barngruppern), utveckla skolan ( mindre klasser, ökad skolpeng etc) satsa på en vlfungerande omsorg om kommunens äldre, på Hemtjänsten. Det finns många områder där Österåkers kommun borde förbättras, ta tag i trafikproblemen, rusta upplekplatser, ta ansvar för och säkra de kultrvärden som finns inom kommunen.

När skattesänkning prioriteras - prioriteras kvalitetsökningar och utveckling av kommunen bort.
Det handalr om att göra ett val, och här ligger de grundläggande skillnaderna mellan moderaterna och socialdemokraterna.

Inga kommentarer:

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...