Fortsätt till huvudinnehåll

Regeringens politik väcker förtvivlan


Foto: Regeringens politik blir för allt fler sur och hårdsmält

Jag känner förtvivlan över regeringens politik skrev Börje Hörnlund, centerpartist och minister i Carl Bildt regeringen 1991-94 på DN-debatt. Jag tror att han ger uttryck för vad allt fler känner, ett missnöje med att en liten grupp i samhället som har det väldigt bra nu fått sitt guldkantade liv än mer förgyllt av beslut efter beslut av regeringen Reinfelt. Moderaterna som före valet ville se sig själva som ett brett parti, till och med ett nytt arbetareparti har nu allt svårare att hålla fasaden uppe. Samtidigt som regeringen gynnar ett fåtal så pekar man också ut dem som är arbetslös eller drabbats av sjukdom som varandes samhällets paria. Det är klart att en sådan politik skapar spänningar i samhället. Själv är jag inte förvånad, har till och med svårt för att låta bli att säga, vad var det vi sa, men jag skall låta bli. Men jag förstår dom som röstade på alliansen, på moderatena i tron om att dom var något nytt, ett bredare parti och som nu ser ett parti, en regering som har svårt att hålla fasaden uppe och som ser vad som skiner igenom - klart att det finns ett stigande missnöje.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…