torsdag 24 maj 2007

Rör inte abortlagen!

http://www.fotoakuten.se/

Det verkar som Kristdemokraterna trycker på sin minister för att får igenom krav om sänkt abortgräns från dagens vecka 18 till vecka 12. ­Detta för att fostret anses vara så pass utvecklat redan då. Det som jag tycker är märkligt är att ingen kristdemokrat i detta sammanhang talar om vad som händer när samhället inför en mer restriktiv lagstiftning. Att kvinnor därmed tvingas välja osäkrare metoder för abort och att detta i sin tur leder till ökat antal dödsfall, där både mor och foster avlider. Det verkar ingen kristdemokrat vilja ta ansvar för. Kristdemokraternas politik är enligt min uppfattning även i denna fråga motsägelsefull, för å ena sidan anser de sig värna livet, dvs ett foster, å andra sidan innebär deras restriktiva politik en ökad risk för att fler kvinnor dör. Återigen skjuter den kristna högern konsekvenserna av den förda politiken på kvinnorna som i abortfrågan kan tvingas plikta med sin hälsa, eller i värsta fall med sina liv. Jag menar att det inte finns någon anledning att ändra dagens lagstiftning. Rör inte abortlagen är min uppmaning !

1 kommentar:

Skuncke sa...

Var går gränsen? Både i historien och i andra kulturer idag ser man hur man hela tiden tänjer på gränserna och hittar ursäkter för att döda sin avkomma. Denna typ av massaborter, läs etnisk rensning som KD förespråkar såg vi ju exempel på i 30-talets Tyskland och de flesta vet nog vad den människosynen slutade med under 40-talet.

Infanticid, dvs utsättning har ju varit utbrett både i Sverige under vikingatid, i romerska riket, Kina och ett otal andra platser. I dessa kulturer ursäktar man sig med att barn inte är något levande eller att ett barn är inget liv innan det är döpt.

Sedan har vi ju den "svenska" kulturens alla dessa hedersmord med sina ursäkter där man dödar fullvuxna barn för sin familjs så kallade heder. Det är ok att se mellan fingrarna när det gäller detta enligt Alliansen, de mångkulturella kan ju inte bära någon skuld.

KD står inte för kristna värderingar och man undrar vad denna förkastliga människosyn ska leda oss till.

Alla nyanlända borde gå på etableringskurs på hemmaplan

I dag har Kristina Embäck (S) och jag varit på besök på etableringskurs för nyanlända här i Österåker. En mycket bra ver...