Fortsätt till huvudinnehåll

Exemplen från religösa friskolor allt mer absurda


Foto: http://www.fotoakuten.se/
Inte ens hur kattungar kommer till kan muslimsk friskola berätta för elverna !
Debatten om religiösa friskolor går i går vidare , i Aftoblandet idag, och i Aktuellt häromdagen. Där framkom att en rektor vid en religiös gymnasiefriskola menade att bibeln ser homosexualitet som synd och att aborter är fel. När en rektor säger detta, kan man vara tämligen säker på att denna åsikt präglar hela skolan och är något som överförs till eleverna. Det är upprörande och borde inte få förekomma!

Reportaget i Aktuell fortsätter med att visa ett inslag där en företrädare för den religiösa sekten Plymouthbröderna i klartext säger att det i bibeln finns en rangordning av skapelsen, det vill säga att män står högre i rang än kvinnor. Samma sak här, självklart kommer deras skola att präglas av denna åsikt. Hur i all världen kan Skolverket ge tillstånd till något sådant!

Därefter påvisar Aktuellt att samma likanande resonemang sker i muslimska skolor och ger exempel på en sådan företrädare som säger att hur barn blir till är omöjligt att berätta, det går inte ens att berätta för eleverna hur kattungar blir till. Då även växtriket består av två kön , så får eleverna inte veta något om det heller. Jag tror knappast detta är sant att något sådant tillåts ske i Sverige år 2007.

Nalin Pekgul, s-kvinnors ordförande som länge tagit strid mot religiösa friskolor får nu rätt, att dessa skolor delar upp barnen, isolerar dem, och att det är själva poängen, att inte ge eleverna en allsidig utbildning, att det är därför som religiösa sekter vill starta friskolor. Nalins agerande är viktigt och bra, men jag undrar ännu mer hur Skolverket kan ha gett dem tillstånd. Verkets agerande synes alltmer naivt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…