Fortsätt till huvudinnehåll

Lovergate i regeringskansliet

Tänk om Lars Danielsson hade grabbat tag och kysst Lena Melin, vilket herrans liv det skulle ha blivit. Kommer ni ihåg diskussionen om Fiktelius och Göran Persson- hur nära skall en journalist gå i sin relation till makten, vilket är en relevant fråga. Så vitt vi vet så kysste dom inte varandra, utan det fanns en journalistisk tanke bakom att göra dessa intervjuer med en man som varit statsminister så pass länge som Persson varit.

Nu har Sverige en annan regering, som i opposition aldrig försatte chansen att jaga regeringen Persson. Förutom att se idel moderata minstrar lämna sina uppdrag kan nu Reinfeldt till
sina meriter lägga ett eget "lovergate".

Till skillnad från Persson och Fiktelius, så kastade uppenbarligen Reinfeldts statssekreterare, landets högste politiske tjänsteman och TV4,as politiske reporter inta bara bort titlarna med varandra utan uppenbarligen också sin professionalitet.

TV 4;as försvar av sin reporter i dagens media, ger säkert inspiration till många nyårsrevyer.

Hoppsan får man väl säga !

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…