Fortsätt till huvudinnehåll

Riktiga män vet var gränsen går !

Fotoakuten.se
Riktiga män vet var gränser går. Riktiga män slår ingen kvinna. Riktiga män våldtar ingen kvinna. Jag delar uppfattningen om att män inte har någon kollektiv skuld för det omogna män gör. Däremot har vi alla ett ansvar att säga vad vi tycker. Visa vart gränserna går och ge uttryck för det !Jag bloggar och diskutera där jag har möjlighet, jag använder min roll som politiker så mycket jag kan, det är bland annat mitt bidrag. Vad gör du ?

I morgon, den 16 oktober, faller domen i det uppmärksammade våldtäktsmålet som kallas Stureplansmålet. De två män som står åtalade för att ha våldtaget ung kvinna, varav en av dem är inte första gången han står åtalad för samma sak. Kommer de att fällas , eller frias. jag sticker inte under stol med att det skulle vara bekymmersamt om det inte denna gång blev en fällande dom. Är rädd för vad det skulle ge för signaler till alla de omogna män som inte har vett att se gränserna.

Uppskattar artikeln i Aftonbladet undertecknat av män som uttrycker att " Ingen man som slår eller våldtar ska känna minsta tvekan om att hans beteende möter förakt hos andra män. Att använda våld är i högsta grad omanligt "

Jag håller med, för så säger bara riktiga män!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…