torsdag 31 januari 2008

Nelson Mandela - please do something!


Då var det dags igen. Fotbolls VM 2010 i Sydafrika. Tyvärr kommer nu signaler, likt dem i Tyskland inför deras VM, om att prostitutionen börjar planera sin utbredning runt de stora arenorna. Jag tycker att det är förfärligt.
Fotboll och stora idrottsevenemang skall vara folkfester för hela befolkningen, både män och kvinnor. Det tycker jag är viktigt att vi är många som kämpar för. Det måste finna starka motkrafter till människohandel och utnyttjande av kvinnor och barn.
I en artikel som jag länkar här till BBC NEWS, kan man se att parlamentariker i Sydafrika har föreslagit att prostitutionen legaliseras under Fotbolls-VM i Sydafrika. Parlmentariker anser att det inte bara är okej att legalisera prostitution, utan också passa på och låta staten tjäna pengar genom att driva in skatt på att kvinnor och barn utnyttjas. Det är riktigt dåligt och rent vulgärt att bete sig så. Sydafrika med sin tradition av sin frihetskamp borde kunna göra bättre! Nelson Mandela vad är du? Gör något !
Sydafrika borde gå motsatt väg och säga att vårt Fotbolls -VM här i vårt land skall föregå med gott exempel och istället förbjuda all form av männsikohandel inklusive prostitution.

I hope the parlament in South Africa will do the right thing ! You got time to reconcider.Make the World Cup in South Africa be a great event for ALLpeople, something to be praud of. South Africa could do so mutch, aspecially with your historical background. Perhaps the event could have human rights as a theme - against the salemarket of human bodys, against the sexmarket of children, against prostitution?
Its really easy - make the games be a great party for all "real" football lovers!

Inga kommentarer:

Alla nyanlända borde gå på etableringskurs på hemmaplan

I dag har Kristina Embäck (S) och jag varit på besök på etableringskurs för nyanlända här i Österåker. En mycket bra ver...