Fortsätt till huvudinnehåll

Nelson Mandela - please do something!


Då var det dags igen. Fotbolls VM 2010 i Sydafrika. Tyvärr kommer nu signaler, likt dem i Tyskland inför deras VM, om att prostitutionen börjar planera sin utbredning runt de stora arenorna. Jag tycker att det är förfärligt.
Fotboll och stora idrottsevenemang skall vara folkfester för hela befolkningen, både män och kvinnor. Det tycker jag är viktigt att vi är många som kämpar för. Det måste finna starka motkrafter till människohandel och utnyttjande av kvinnor och barn.
I en artikel som jag länkar här till BBC NEWS, kan man se att parlamentariker i Sydafrika har föreslagit att prostitutionen legaliseras under Fotbolls-VM i Sydafrika. Parlmentariker anser att det inte bara är okej att legalisera prostitution, utan också passa på och låta staten tjäna pengar genom att driva in skatt på att kvinnor och barn utnyttjas. Det är riktigt dåligt och rent vulgärt att bete sig så. Sydafrika med sin tradition av sin frihetskamp borde kunna göra bättre! Nelson Mandela vad är du? Gör något !
Sydafrika borde gå motsatt väg och säga att vårt Fotbolls -VM här i vårt land skall föregå med gott exempel och istället förbjuda all form av männsikohandel inklusive prostitution.

I hope the parlament in South Africa will do the right thing ! You got time to reconcider.Make the World Cup in South Africa be a great event for ALLpeople, something to be praud of. South Africa could do so mutch, aspecially with your historical background. Perhaps the event could have human rights as a theme - against the salemarket of human bodys, against the sexmarket of children, against prostitution?
Its really easy - make the games be a great party for all "real" football lovers!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…