Fortsätt till huvudinnehåll

Nya moderaterna - vet någon var de finns ?

Foto: www.fotoakuten.se

Åter tillbaka på bloggen igen efter en veckas välbehövlig vintersemester i svenska fjällen. Jo, ja skrev vinter för där är vintern. Hela 1.5 m snödjup med snövallar på 3-4 meter höga. Fantastiskt. När jag går igenom mejlen och taxar in på allt som varit så fastnar min ögon på UNIFEMs kampanj där namn som Nicole Kidman engagerar sig mot våldet mot kvinnor, jag har givetvis gått in på hemsidan och antecknat mitt nam till deras stöd, gör det du också ! Klicka här!

Tänker också på det politiska läget här i Stockholms län. Här finns väldigt lite av några s k nya moderater, ta bara moderaterna i Sollentuna som exempel som nu vill införa ett system där man kopplar lärarnas löner till elevernas betyg. Ett förslag som passar bättre som satir i radioprogrammet Public Service - än i den bistra verkligheten.

I Österåker där har vi haft kommunstyrelsens arbetsutskott precis innan jag åkte iväg och där fanns förslag på att kommunen skulle köpa tre tomter för att bygga cykel- och gångväg. Moderaterna var beredda att betala närmare 2 miljoner kronor per tomt , ett överpris av guds nåde. Enligt min bedömning är dessa tomter att betrakta som svårsålda. Men moderaterna tycker annorlunda och tar på sig spenderbyxorna. Kan det beror på att en av markägarna är moderat? Jag säger inte att det är så, men det ligger nära till hands att tro det. Snacka om dyrbar gång och cykelväg - jag frågade om moderaterna tänkte damsuga gång- och cykelvägen på fredagar och låsa in den i kassaskåpet på lördagar? När frågan kommer upp i kommunstyrelsen troligen i kväll, tänker jag rösta nej. Det går sannolikt att bygga gång och cykelväg på andra sidan gatan till ett betydligt billigare pris.
Kan berätta att en av de borgerliga ledamöterna kontrade med att säga ungefär så här: Men Ann-Christine, han har ju faktiskt ett nytt snyggt garage på tomten! Precis som det är intressant när det skall rivas och bli cykelbana! Och varför skall skattebetalarna betala extra för det?

Nej, här ser man tydligt vilken prioritering som borgerliga, läs moderata politiker gör. Någon Reinfeldt effekt, dvs några nya moderater har då inte äntrat banan i Österåker. Och dom verkar inte heller finnas i Sollentuna. Är det någon som vet var de finns ?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…