Fortsätt till huvudinnehåll

Kd pekar folk på näsan

Foto: www.fotoakuten.se

- Det är naturligt att man träffar en tjej och gifter sig och så får man barn som man vill ta hand om, sa Michael Ottosson, kristdemokrat när Österåkers kommunfullmäktige hade
allmänpolitisk debatt nu i veckan, närmare bestämt i måndags den 3 mars.

Ett minst sagt snävt perspektiv på dagens familjebildning tycker jag. För om det bara finns ett sätt att leva som är naturligt innebär det att för kristdemokraterna är det onaturligt att leva tillsammans som sambos, att barn växa upp med en förälder, eller flera föräldrar, eller föräldrar av samma kön, eller föräldrar som separerat.

Ännu snävare syn på dagens familjebildning blir kristdemokraternas perspektiv om man dessutom betänker att Michael Ottosson (kd) i sitt resonemang utgår ifrån att det bara är föräldrar av samma kön och som dessutom är gifta som vill ta hand om sina barn.

Tänk ändå så många kärleksfulla föräldrar som verkligen månar om sina barn som kristdemokraterna väljer, eller inte har förmågan att se!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…