onsdag 30 april 2008

Sjung in våren och ut regeringens orättvisa politik!


Valborg, klart att man skall gå och titta på någon vårbrasa och sjunga in våren. Tänker också sjunga ut våndan som jag känner över moderaterna orättvisa och omoderna politik. Ta bara det senaste i Österåker, min hemkommun, där man gått från ett kösysstem som byggt på föräldrarnas val av förskola till ett nytt system där förskolecheferna är dom som väljer barn till sin förskola. Kravet att få göra så är satt till barnets ålder och kön - vad kommer härnäst ? Föräldrarnas storlek på plånboken? Etnisk och kulturell bakgrund? Skall detta sk nya också införas inom äldreomsorgen, skall också vårdbolagen välja sina gamla ?

Nu har borgerliga kommunalpolitiker öppnat upp för ett helt nytt sätt att se på barn och människor i stort. För en kort tid sedan såg moderaterna dem som kunder. Nu ses dom som varor på en marknad där det handlar om att se till att företagen förses med lönsamma kunder, för att få så hög vinst som möjligt. Törs jag föreslå moderaterna att de döper om sig igen, ett mer passande namn just nu skulle vara - de återupptäcka kapitalisterna!

Upp till kamp för människovärdet ! Solidaritet mellan människor !

Inga kommentarer:

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...