Fortsätt till huvudinnehåll

Politiker som vill vara ifred från medborgare och oposition - gå hem!


foto: Ann-Christin Furustrand

kanske dags att segla iväg redan nu?

Sven Otto Littorin beklagar sig får vi veta i dagens DN att oppositionen , läs socialdemokraterna är aktiva och ställt så många interpellationer till honom i riksdagen. Den stackaren, (om man nu tycker så), har tvingats besvara dessa och det har inkräktat på statsrådets tid. Hujedamej då !

I Österåker styr kommunalrådet Ingela Gardner Sundström partikollega, moderat till statsrådet Sven-Otto. I reklamtidningen Kanalen som utkommer veckovis i kommunen finns en insändare i veckans nummer om hur oförskämt det är att kräva att kommunalrådet svarar på frågor, hon som har så mycket annat att göra med uppdrag att från arbetsgivarehåll förhandla om sjuksköterskelönerna, etc.

Noterbart är när moderaterna kommer i maktställning hur besvärligt det helt plötsligt blir med medborgare som gudbevars har åsikter och opposition som kräver svar, och för egen politik.

Vi lever i Sverige i en demokratin, där alla tack och lov har rätt till sina åsikter, dessa åsikter må andra tycka är hur tokiga som helst - men vi har rätt att föra fram dom. Är man kommunalråd och för den delen satsråd så befinner man sig i allmänhetens tjänst, och då är det väl rimligt att delta i en dialog med både medborgare som med opposition Det är väl ett tämligen rimligt antagande.

Ingela Gardner Sundström i Österåker har dessutom en politisk sekreterare till sin hjälp i hennes värv, och skulle det trots detta vara svårt om tiden så kanske det finns anledning att dra ner på antalet uppdrag till förmån för andra partikamrater, ett sådant val är helt möjligt att göra.

Fler läsvärda bloggar som berör ämnet: http://www.krassman-inyourface.blogspot.com/

Kommentarer

Anonym sa…
Socialdemokraterna försöker nu måla upp en bild att jag duckar i debatter, att jag inte ställer upp på att möta oppositionen. Det är en grovt felaktig bild.

Sedan tillträdet 6 oktober 2006 har jag ställt upp på snart 4 000 intervjuer och mediekommentarer och stått i riksdagens talarstol i mer än 60 timmar i 178 interpellationsdebatter - i många fall exakt likalydande frågor med bara veckor emellan.

De senaste två åren har jag fått fler interpellationer än något annat statsråd under de senaste sex åren. Jag har också ställt upp i nästan alla ärendedebatter i mina frågor, i samtliga aktuella och särskilda debatter och i alla budgetdebatter i mina frågor riksdagen.

Riksdagens kontrollmakt är grundlagsskyddad och en väsentlig och omistlig del av det svenska politiska systemet. Jag gillar dessutom debatterna; det ger mig ypperliga tillfällen att kontrastera Alliansens lyckade jobbpolitik mot socialdemokraternas frustration över att ha förlorat makten och deras obefintliga jobbstrategi.

Men för socialdemokraterna räcker inte det. Jag ska därtill ställa upp i alla mediedebatter som de kräver att jag ska ställa upp i. Jag gör gärna det - i den mån det är förenligt med mitt arbete och livet i övrigt. Har inte jag haft möjlighet, har andra alliansföreträdare ställt upp i mitt ställe; riksdagsledamöter och andra statsråd.

Vad är det som är fel på att ha politiska debatter i Sveriges Riksdag? Vad är det som gör att de nära 4 000 minuter jag hittills mött oppositionen i debatter i riksdagen inte duger?

Genom sin interpellationskampanj mot mig undergräver socialdemokraterna både interpellationsinstrumentets viktiga funktion som del av riksdagens kontrollmakt liksom riksdagens ställning som primärforum för politiska debatter i det svenska samhället.

Sven Otto Littorin
arbetsmarknadsminister
Hej anonym som postat svar från Littorin på min blogg. Du kan lägga hur många standardsvar som helst från ditt statsråd, faktum kvarstår lika fullt att han uppför sig som en tjurig barnunge när han beklagar sig över att behöva debattera i riksdagens kammare. Om jag får ge dig ett råd, så rekommendera ditt statsråd att han svarar på de frågor han får istället så kommer han säkert att slippa att frågorna ställs om och om igen!
Anonym sa…
Vänta nu. Totto säger sig inte ha tid att utföra sitt jobb eftersom han måste svara på interpellationer från oppositionen (vilket i och för sig är en del av sitt jobb), men han tycker sig ha tid att surfa runt och kommentera på bloggar på arbetstid? Hur gärna vill du gå på din sons fotbollsträning egentligen?

Men om sanningen ska fram så är det väl snarast osannolikt att det är Totto själv som kommenterar, utan den uppgiften har snarast givits en person på Regeringskansliet. Skönt att se att våra skattepengar används väl. Kan inte den tjänstemannen ta över Tottos jobb helt, så har han tid att gå på hur mycket fotboll han vill?

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…