Fortsätt till huvudinnehåll

Ska det gå med oss som för katten i framtiden?

www.fotoakuten.se

Försäkringsfinansierad sjukvård och husdjur har de en gemensam nämnare? Ja, faktiskt, låt mig berätta en historia, som en kompis berättat för mig vad som hände när deras katt blev sjuk.

Så här var det. Familjens katt blev sjuk, till och med rätt så allvarligt sjuk. Katten togs till veterinären Där togs prover och katten undersöktes på alla sätt och vis. Det var lite oklart vad det hela var men familjen fick med sig en mängd medikamenten att ge katten tillsammans med en kraftfull räkning. Nu var ju katten försäkrad så försäkringen tog en del av kostnaden, men inte allt.Tyvärr blev nu katten inte direkt bättre utan ett nytt veterinärbesök blev resultatet och ännu en räkning att betala. Till slut samlades familjen till ett litet rådslag. Hur skulle de nu göra med katten, för nu började kostnaderna för vården tära på familjens ekonomi. Familjen tvingades fatta ett beslut - blev nu inte katten bättre så fanns ingen möjlighet att ge katten ytterligare vård. Krasst javisst, men en realitet.

Den här historien har jag burit med mig i flera år, och ger i vart fall mig ytterligare stöd i min slutsats att inte stödja försäkringsfinansierad sjukvård för människor. Jag vill att sjukvårdspersonalen skall ge den som kommer in akut sjukvård, inte i första hand fråga hurvida den vårdbehövande är försäkrad eller ej - och sedan ge sjukvård därefter.

Hela tanken med försäkringsfinansierad sjukvård är upprörande!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…