Fortsätt till huvudinnehåll

Struntar Reinfeldt i västsvenska näringlivet?

Frostigt mellan Västsveriges näringsliv och Reinfelt
foto; Ann-christin furustand

Det var ord och inga visor. Västsvenska handelskammaren har gång på gång , enligt GP, skickat inbjudningar till Reinfelt och Rosenbad utan respons. Han lär inte ens ha ringt tillbaka när de sökt honom.

Uppenbarligen tycker näringslivet i Västsverige att det var bättre förr på den gamla regeringens tid, i GP går att läsa följande : " då utvecklades den årliga lunchen med Göran Persson till en tradition.Persson gjorde till vana att ta med sig en eller flera fackministrar. Och Göteborgs näringsliv ställde upp med flera av de tyngsta namnen, med Volvochefen Leif Johansson som en självklar huvudperson"

Nu har uppenbarligen Finn Johnsson, Volvo fått nog av Reinfeldts lator att han bokstavligt gått i taket så till den milda grad att han skickat ett argsint brev innehållande en riktig råsopa till statsminister Reinfeldt. I GPs artikeln säger
Läs mer på GP.

Det var bättre förr - och det kommer att bli ännu bättre 2010 - tyvärr får vi vänta till dess.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…