onsdag 20 augusti 2008

Klart att folk är sura när orättvisorna ökar

Få har haft anledning att fira !

Det allmänna omdömet om och känslan av hur det har gått för Sverige och för svenskarna kommer att bli avgörande för hur regeringen Reinfeldt lyckats eller ej, det håller jag med om. Jag tror inte att Reinfeldt & co får godkänt 2010.

Att börsen faller, räntan gått upp, landets ekonomi blir allt svagare dag för dag. Ytterligare faktor är att matpriserna skjutit i höjden rejält under kort tid. Tja detta visar inte bilden av en regeringen som innan valet i princip visste bäst om allt och kunde allt. Visst har regeringen Reinfelt genomfört sin politik men skattesänkningar och jobbavdrag har riktats till de som redan hade det ganska gott. Medans andra har blivit fattigare. Regeringens politik har också kraftigt gynnat män jämfört med kvinnor. Det finns uppgifter som säger att effekten av den totala förändringen tillfaller drygt 60 procent männen, det vill säga jobbavdrag, slopandet av förmögenhetsskatt etc har gynnat män i högre grad än kvinnor. Sådan har också betydelse. Varför skall kvinnor rösta på en regeringen som så kraftfullt gynnar enbart ett kön?

Håller med om att den totala bilden och effekterna av den förda regeringspolitiken kommer regeringen Reinfeldt att få betala. Orättvisorna har ökat på alla plan samtidigt som få verkligen fått storslam.

Klart att folk är sura och missnöjda!

Inga kommentarer:

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...