måndag 4 augusti 2008

Vägra förhärliga 50-talets hemmafruar

www.fotoakuten.se

Underbar krönika i dagens SvD av Karin Thunberg som heter " Jag vägrar förhärliga 50-talets hemmafruar" , läs den! Ibland när man läser en krönika som så exakt stämmer in med vad man själv tycker och tänker blir man så himla glad, rent av lycklig. Och jag blev lycklig av att läsa denna krönika.

För visst är det så att regeringens vårdnadsbidrag främst är ämnat till de kvinnor som redan bestämt sig för att vara hemma. Ingen vettig människa kan välja bort sin månadslön för att istället leva på ett vårdnadsbidrag på 3000, så nog är det så. Och därför har också väldigt få visat sig vara intresserade av detta vårdnadsbidrag och tur är väl det eftersom kostnaden för bidraget skall tas från kommunernas kassa, dvs från något annat, typ förskolan - och dra in något i förskolan verkar väl ändå vara bra dumt.

Likaså att vårdnadsbidraget skulle ge föräldrar möjlighet att vara med barnen är rena nyset eftersom föräldrar kan ta ut bidraget bara de lovar att inte nyttja förskolan så kan de anställa vem som helst för att ta hand om ungarna. Detta visar så tydligt vad det handlar om - det är ett enkelt och tydligt hemmafrubidrag. All annan beskrivning är rent nonsens!

1 kommentar:

feminix sa...

ja visst blir man lycklig när barnen äntligen får börja dagis och man slipper ta hand om dem hela långa dagarna. Roligare kan man verkligen ha. Nu väntar vi bara på nattis, dygnetruntdagis. När kommer det? Ni feminister kan väl kräva det?