onsdag 17 september 2008

Regeringen skapar utanförskap

Läs artikeln om Anna i Aftonbladet ! Hon är arbetslös småbarnsförälder. Jag tror hon har rätt, att väldigt många känner stor oro inför framtiden för att råka hamna i arbetslösehet eller att bli sjuk och tvingas bli långtidssjukskriven. Att regeringens politik föder en känsla av att inte platsa, inte duga om detta skulle inträffa. Vad regeringen i verklig mening gör är att skapa ett utanförskap som heter duga. Det i sig är ingenting annat än ett svek - av en regering, av borgerliga partier inte minst moderaterna som gick till val på att bekämpa just " det sk utanförskapet.

Lägg därtill alla dem som nu tvingas till socialbidrag så är tendensen tydlig. Utanförskapet var en del av vinnarkonceptet i förra valet, men kan nu komma att bli en i raden av faktorer som gav valförlust 2010.

2 kommentarer:

Anna Sandell sa...

Tack för de fina orden om min budget!
Alliansen är läskig, det är bara att försöka hålla huvudet ovanför vattenytan i två år till nu och hoppas, hoppas, hoppas att man klarar sig.

Ann-Christine Furustrand sa...

Hej Anna, jag tror du kommer klara dig bra, men visst känns det oroligt det som nu händer, hoppas också och ser fram emot valet.
Bästa hälsningar