Fortsätt till huvudinnehåll

Regeringen skapar utanförskap

Läs artikeln om Anna i Aftonbladet ! Hon är arbetslös småbarnsförälder. Jag tror hon har rätt, att väldigt många känner stor oro inför framtiden för att råka hamna i arbetslösehet eller att bli sjuk och tvingas bli långtidssjukskriven. Att regeringens politik föder en känsla av att inte platsa, inte duga om detta skulle inträffa. Vad regeringen i verklig mening gör är att skapa ett utanförskap som heter duga. Det i sig är ingenting annat än ett svek - av en regering, av borgerliga partier inte minst moderaterna som gick till val på att bekämpa just " det sk utanförskapet.

Lägg därtill alla dem som nu tvingas till socialbidrag så är tendensen tydlig. Utanförskapet var en del av vinnarkonceptet i förra valet, men kan nu komma att bli en i raden av faktorer som gav valförlust 2010.

Kommentarer

Anna Sandell sa…
Tack för de fina orden om min budget!
Alliansen är läskig, det är bara att försöka hålla huvudet ovanför vattenytan i två år till nu och hoppas, hoppas, hoppas att man klarar sig.
Hej Anna, jag tror du kommer klara dig bra, men visst känns det oroligt det som nu händer, hoppas också och ser fram emot valet.
Bästa hälsningar

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…