tisdag 16 september 2008

Nu granskas rektorn!


I går kväll var det kommunstyrelse i Österåker. Och i veckan framkom i media, i tidningen Mitti Södra Roslagen att en rektor i en av kommunens skolor inte bara är rektor påheltid där, utan också har ett engagemang i en friskola i Täby + är involverad i ett bolag som vill öppna friskolor också i andra kommuner. Rektorn är minst sagt hyggligt upptagen om jag uttrycker mig försiktigt.

Men jag undrar var hans lojalitet finns ? Hos kommunen där han är ställd ? I bolaget för friskolan i en annan kommun?

Österåkers kommun har en policy för bisysslor, den som ansvarar för att de anställda inte har några konkurrerande bisysslor och följer policyn är kommunstyrelsen.
Jag bad att få upp ett extra ärende och tog upp frågan som nu är känd, den om rektorn som inte bara är rektor på en av kommuns skolor och krävde att detta nu granskas om det överensstämmer med kommunens bisysslopolicy.

Efter att ha läst igenom policyn och uppgifterna i media stämmer så bör fallet vara solklart. Nu är det upp till moderaterna som styr i Österåker hur de skall hantera detta. Var står deras lojalitet ? Snart får vi veta.

Inga kommentarer:

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...