onsdag 17 september 2008

Regeringen skapar utanförskap

Läs artikeln om Anna i Aftonbladet ! Hon är arbetslös småbarnsförälder. Jag tror hon har rätt, att väldigt många känner stor oro inför framtiden för att råka hamna i arbetslösehet eller att bli sjuk och tvingas bli långtidssjukskriven. Att regeringens politik föder en känsla av att inte platsa, inte duga om detta skulle inträffa. Vad regeringen i verklig mening gör är att skapa ett utanförskap som heter duga. Det i sig är ingenting annat än ett svek - av en regering, av borgerliga partier inte minst moderaterna som gick till val på att bekämpa just " det sk utanförskapet.

Lägg därtill alla dem som nu tvingas till socialbidrag så är tendensen tydlig. Utanförskapet var en del av vinnarkonceptet i förra valet, men kan nu komma att bli en i raden av faktorer som gav valförlust 2010.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för de fina orden om min budget!
Alliansen är läskig, det är bara att försöka hålla huvudet ovanför vattenytan i två år till nu och hoppas, hoppas, hoppas att man klarar sig.

Ann-Christine Furustrand sa...

Hej Anna, jag tror du kommer klara dig bra, men visst känns det oroligt det som nu händer, hoppas också och ser fram emot valet.
Bästa hälsningar

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...