Fortsätt till huvudinnehåll

Reinfeldts två ansikten, det arga högra o det lyssnande vänstra

Nu så här i halvlek börjar effekterna av regeringen Reinfeldts politik synas alltmer. Tydligt är nu att Fredrik Reinfeldt visar upp två ansikten, en lyssnande och vänlig i medias morgonsoffor, och ett helt annat internt - när garanterat ingen mikrofon eller TV-kamera finns i närheten. I samband med att Reinfeldt utnämnde Carl Bildt till minister tyckte man det var märkligt då det var allmänt känt att Carl Bildt när han var statsminister och partiledare hackat rätt ordentligt på Fredrik Reinfeldt vid minst ett partigruppsmöte där Reinfelt hade en annan åsikt än Bildt. Därför är det nu så anmärkningsvärt att Fredrik Reinfelt beter sig precis lika illa som just den gången. Har Reinfelt inte lärt sig något av sina egna bittra erfarenheter?

Detta visar dels att Reinfelt har två ansikten ett smilande vänligt utåtriktat mot media, och ett helt annat ansikte gentemot dem som tycker annat än han själv. De två bilderna är minst sagt motstridiga. Nuvarande regeringen har härmed fått ytterligare ett problem att handskas med - statsministerns och moderata partiordförandes sätt att bete sig. Frågan om ledarskap - kommer sannolikt att växa sig allt starkare ju närmare valet vi kommer och Reinfelt har nu sett till att denna fråga växlar fram redan nu. Mycket intressant.

Att sedan LO-medlemmarna blir allt mer missnöjda med regeringen är ytterligare exempel på bekymmer som regeringen Reinfeldt har - undrar just vilket "ansikte" som Reinfeldt kommer kommentera detta faktum ? Det arga högra, eller det lyssnande vänstra ?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…