onsdag 29 oktober 2008

Bratskulturen inom bankväsendet måste utrotas!

Foto: www.fotakuten.se
Hoppas verkligen att det kommer ut något gott ur finanskrisen och det skulle vara att den bratskultur som finns inom bankvärlden nu utrotas. Vi som skattebetalare får vara med och betala deras bonusfester och då är det rimligt att vi ställer krav på att bonusystemet försvinner och skickar en tydlig signal till våra banker där vi är kunder att vi vill se en helt annan kultur än bratskulturen - prägla banken framöver. Det gör en så förbaskad över hur det har varit när man exempelvis läser Expressens artikel idag om hur det gått till i Carnegie, det är helt enkelt osmakligt hur anklever och champagne och sprit förgyllt tillvaron tillsammans med löner och bonusar på en nivå som är absurd. Känslomässigt reagerar jag att allt detta borde dom få betala tillbaka till sina bankkunder, det är ju faktiskt deras pengar som har rullat. Och det är från samma källa som nu förväntas bistå när banken har det kärvt.
Förnuftsmässigt så inser jag att tyvärr är det nog så att enda utvägen är att lösa detta med skattemedel för att inte hela pengasysstemet skall rasa ihop - MEN det skall lösas med omfattande krav - eller att staten går in och tar över delar av bankerna för att garantera att det blir en annan ordning framöver.

Inga kommentarer:

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...