fredag 21 november 2008

Vården av gamla måste vara värdig

När jag hör hur illa äldre blir behandlade blir jag förbaskad. Ytterst handlar det om att i kommunerna så har de ekonomiska siffertrixandet tagit över före rent vanligt sunt omsorgstänkande. Tyvärr verkar all humanistisk omtanke vara som bortblåst. All äldreomsorg oavsett om den bedrivs i kommunal, som privatregi måste ge äldreomsorg med kvalite. Här finns både goda som dåliga exempel i båda driftsformerna. Att privat med automatisk skulle vara bättre är ren nys.

Kommunerna måste inse att kvalite kostar pengar och att sätta tydliga kvalitetskrav och systematiskt utöva kontroll så att den som ger omsorg håller måttet. Det kan aldrig vara acceptabelt att personalen sitter och tittar på tv när de äldre ligger där själva i sin trisstess. Det måste finnas någon slags känsla för vad man jobbar med och då handlar det om att de chefer som finns måste uppmuntra och driva sin personal till att ständigt förbättre och utveckla sin service och omvårdnad med fokus på de äldre.

Uppenbarligen finns här finns massor att utveckla, men då måste du och jag som skattebetalare vara beredda att bidra och inte ge stöd till de politiker som slutat tänka med hjärtat och bara lägger fokus på att ständigt minska sina budgetar genom skattesänkningar.

torsdag 13 november 2008

Förbjud sex med djur!

Det är helt absurt, rent vidrigt faktiskt, läste just Expressen om en kvinna i Sverige som tränar upp valpar för att útnyttjas för sex´. Hela storyn är mer än absurd här finns också en man som köpt hundar av barnfamiljer på Blocket i tron om att de skall få ett bra hem. Min uppmaning är var försiktig när du säljer ditt djur. Sedan tycker jag att vårt land borde instifta lag om förbud mot sex mot djur.Det måste finans gränser för hur illa människan skall få bete sig mot djur.
Jordbruksminsiter Eskil Erlandsson - ut på banan och sätt stopp för detta, sluta mummla denna gång utan sätt ner foten!

Regeringen sviker kvinnorna!

Så kom då ytterligare en rapport som visar att Sverige tappar mark i jämställdhetsfrågorna.
Word Economic Forums lista har tidigare toppats av Sverige, nu har både Norge och Finland gått om oss och händer ingenting kommer både Island och Nya Zeeland som ligger hack i häl med Sverige att gå om. Norge som toppar listan har visat att det går att öka jämställdheten i samhällen genom att ta till lagregleringar. Detta har Norge gjort genom att lagstifta om kvotering till bolagsstyrelser, något som visat sig utfalla mycket positivt vilket även näringslivet
i vårt kära grannland också medger. Sveriges jämställdhetsminister Nyamko Sabuno hon väljer en helt annan väg, den att vänta och se om jämställdheten infinner sig av sig självt. jag tor inte ett dugg på statsrådets lama strategi, tvärtom kommer den nu allt mer tydligt visa att Sverige tappar mark och backar i utvecklingen även inom jämställdhetsområdet. Regeringen sviker på så sätt främst kvinnorna men också männen det är oacceptabelt!

fredag 7 november 2008

Kd borde inte få hindra människors önskan om äktenskaplig förening

Sprickan i regeringen är stor när det gäller friheten att få ingå äktenskap med vem man vill.
Att hindra detta är omodernt och inhumant. Det är verkligen ett uppenbart misslyckande för regeringen att den inte klarat av att enas om en könsneutral äktenskapslag. Det har däremot oppositionen klarat. Som det nu ser ut har regeringen abdikerat i denna fråga och i princip överlämnat till riksdagen att ta ansvar. Jag delar uppfattningen om att det är en skam att regeringen låter ett tre-procents-parti hindra en så viktig lagstiftning.

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...