Fortsätt till huvudinnehåll

Ruttet att sko sig på arbetslösa!

Läser på Sveriges Radios hemsida om att det mitt under lågkonjunkturen finns det en bransch som växer så det knakar. Företag som tar betalt för att hjälpa uppsagda att hitta nya jobb. På kort tid har antalet företag fördubblats och i dag enligt artikeln finns det 96 olika bolag som har avtal med Trygghetsfonden, TSL.

Nu är det tydligen så att dessa företag får 20 000 kronor för varje arbetare som sägs upp. För detta skall företaget givetvis arbeta efter målet att de uppsagda snabbt ska få nytt jobb, det är liksom det som är själva grejen. Hittills i år har TSL betalat ut 800 miljoner och under hela 2009 vänta det bli 2 miljarder kronor. Men nu signalerar allt fler fackliga företrädare om att det finns oseriösa företag som skor sig på de arbetslösa och som inte ger de arbetslösa den hjälp de behöver , dvs de levererar inte.

Vad skall man säga om det ? Det är attans så himla dåligt att som affärside sko sig på arbetslösa som har det jobbigt som det är. Dessa företagsägare ger gnidigheten ett ansikte!
Nu var det sagt!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…