tisdag 19 maj 2009

Ruttet att sko sig på arbetslösa!

Läser på Sveriges Radios hemsida om att det mitt under lågkonjunkturen finns det en bransch som växer så det knakar. Företag som tar betalt för att hjälpa uppsagda att hitta nya jobb. På kort tid har antalet företag fördubblats och i dag enligt artikeln finns det 96 olika bolag som har avtal med Trygghetsfonden, TSL.

Nu är det tydligen så att dessa företag får 20 000 kronor för varje arbetare som sägs upp. För detta skall företaget givetvis arbeta efter målet att de uppsagda snabbt ska få nytt jobb, det är liksom det som är själva grejen. Hittills i år har TSL betalat ut 800 miljoner och under hela 2009 vänta det bli 2 miljarder kronor. Men nu signalerar allt fler fackliga företrädare om att det finns oseriösa företag som skor sig på de arbetslösa och som inte ger de arbetslösa den hjälp de behöver , dvs de levererar inte.

Vad skall man säga om det ? Det är attans så himla dåligt att som affärside sko sig på arbetslösa som har det jobbigt som det är. Dessa företagsägare ger gnidigheten ett ansikte!
Nu var det sagt!

Inga kommentarer: