tisdag 8 september 2009

Bara ökade bidrag urholkar kommunernas ekonomi

Även om det är bra med ett litet engångsbelopp till kommunerna som nu regeringen föreslår så har samtidigt samma regeringen misslyckats med att få bukt med ungdomsarbetslösheten.

Nu presenteras nya siffror över utbetalningarna av socialbidrag, en kostnad som landets kommuner får ta från egen kassa. Ekonomiskt bistånd, det som tidigare hette socialbidrag, fortsätter att öka under andra kvartalet i år. En viktig anledning tros vara den ökande ungdomsarbetslösheten. Enligt dagens Industri ökar nu utbetalningarna av ekonomiskt bistånd till övriga befolkningen minus flyktingar utgjorde 2,2 miljarder kronor - en ökning med 20 procent jämfört med andra kvartalet förra året, och orsaken tillskrivs den allt ökande ungomsarbetslösheten.

Bara på detta kostnadsställe tas en stor del av regeringens godisregn i anspråk, då har inte ens välbehövliga satsningar på att ha kvar personal tillfredsställts eller kvalitetssatsningar inom skolan, förskolan och äldrevården . Behoven är så mycket större.
Läs mer
Di

Inga kommentarer:

Torgmöten på Storängstorget i Åkersberga

Gänget som stod å Storängstorget i Åkersberga i lördags, 2 juni. Det var mycket trevligt och tack för alla samtal från våra medborgare. S...