Fortsätt till huvudinnehåll

Centern kan lika gärna gå in i moderaterna då blir de gamla igen!

Centern spricker skriver Aftonbladet och undrar vad centern borde göra. Tja centern har sedan Maud Olofsson blev partiledare gått kraftfullt mot höger. Dessutom har ett nytt begrepp tillkommit Stureplans centern, vem trodde på Olof Johanssons tid att något sådan skulle kunna ske ? Sannolikt ingen. Nej jag tycker att de skall dra konsekvensen av sin förflyttning inom politiken och gå in i de s k nya moderaterna, så skulle dom återigen bli som de gamla moderaterna som vi alla känner igen, stockkonservativa högermän.

Läs gärna : Borgerliga kannibaler äter klöver

Kommentarer

Centern och Moderaterna kan inte gå ihop som det ser ut idag. Moderaterna har på allt för många sätt närmat sig Socialdemokraterna i bland annat frågan om LAS.

Det finns för mig endast ett sant borgerligt parti nu och det är Centerpartiet!

LÄS till exempel: http://karlhellberg.centerpartiet.net/2009/11/26/centerpartiet-ar-det-enda-partiet-som-star-upp-for-sina-varderingar/
Centerns utveckling från sin storhetstid till idag är en kräftgång långt ut på högerkanten. Centern och socialdemokratern hade förr mycket gemensamt och samarbetade på flera områden. Idag när centern ligger till höger om moderaterna finns inte längre samma förutsättningar. Fråga vilken gammal centerpartist som helst ute i landet om vad de tycker on Stureplans centern ? har hört att sveriges bönder är dem som är mest osäkra på vilket parti de skall rösta, kanske snart dags för ny " såpa " - bonde söker parti ?

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…