tisdag 8 december 2009

Bra rutet Mona Sahlin!

Nu ryter Mona Sahlin till ! " Regeringens cyniska spel med sårbara människor måste upphöra! "
Och det går bara att instämma. Precis som Mona Sahlin påpekar så har det faktiskt redan från början varit fråga om ett cyniskt spel med sjuka människor.

Det har tagit tid innan konsekvenserna av allians regeringens politik fått genomslag, men nu har det i verklig mening satt sina bistra avtryck! Det är rent smärtsamt att läsa om alla dessa människor med diverse jobbiga sjukdomar som en del till och med nu avbryter sina behandlingar för att söka jobb. Inte tusan kommer det att leda till något bättre, varesig för individen eller för samhället. varför inte ge stöd och hjälp till människor så att de blir friska och kan komma ut i arbete, varför inte inse att ibland kan det ta tid att bli helt frisk. De som trots sin sjukdom ända till viss del jobbar, skall väl hyllas och inte kastas ur det arbetet för att söka ett nytt, det är ju fullkoligt absurt!

Kan bara konstatera att grunden till allt detta är att det är på detta sätt som regeringen Reinfeldt valt att finansiera skattesänkningarna. Nu är det mer än uppenbart vilka grupper i samhället som fått och alltjämt får betala.

Önskar mig en annan regering i julklapp, någon som kan ordna det ?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mona kan möjligen ryta men något eget förslag för att komma tillrätta med grundproblemet har hon hittills inte visat upp.
Sverige har inte råd att låta alla som vill bli förtidspensionärer!

Ann-Christine Furustrand sa...

Att det skall finnas ett bra stöd när vi blir sjuka likväl som bra töd som göra att vi kan komma tillbaka i arbetslivet tycker jag Mona sahlin är tydlig med. Sedan tror jag det är ett misstag att rent generellt tro att alla som drabbas av sjukdom inte är sjuka på riktigt, utan fuskar. Det är nog snarare så att regeringen nu fått se att deras fördomar och grova generaliseringar var fel och lett till att svårt sjuka jagas på ett mycket upprörande sätt. Hur många tror du går omkring och drömmer om en tillvaro utanför arbetslivet, utanför gemenskapen av arbetskamrater så som förtidspensionär. Det är heller ingen som kan välja detta själv, så fungerar det inte, dessutom så omprövas detta med jämna mellanrum.

Torgmöten på Storängstorget i Åkersberga

Gänget som stod å Storängstorget i Åkersberga i lördags, 2 juni. Det var mycket trevligt och tack för alla samtal från våra medborgare. S...