Fortsätt till huvudinnehåll

Bra rutet Mona Sahlin!

Nu ryter Mona Sahlin till ! " Regeringens cyniska spel med sårbara människor måste upphöra! "
Och det går bara att instämma. Precis som Mona Sahlin påpekar så har det faktiskt redan från början varit fråga om ett cyniskt spel med sjuka människor.

Det har tagit tid innan konsekvenserna av allians regeringens politik fått genomslag, men nu har det i verklig mening satt sina bistra avtryck! Det är rent smärtsamt att läsa om alla dessa människor med diverse jobbiga sjukdomar som en del till och med nu avbryter sina behandlingar för att söka jobb. Inte tusan kommer det att leda till något bättre, varesig för individen eller för samhället. varför inte ge stöd och hjälp till människor så att de blir friska och kan komma ut i arbete, varför inte inse att ibland kan det ta tid att bli helt frisk. De som trots sin sjukdom ända till viss del jobbar, skall väl hyllas och inte kastas ur det arbetet för att söka ett nytt, det är ju fullkoligt absurt!

Kan bara konstatera att grunden till allt detta är att det är på detta sätt som regeringen Reinfeldt valt att finansiera skattesänkningarna. Nu är det mer än uppenbart vilka grupper i samhället som fått och alltjämt får betala.

Önskar mig en annan regering i julklapp, någon som kan ordna det ?

Kommentarer

Red sa…
Mona kan möjligen ryta men något eget förslag för att komma tillrätta med grundproblemet har hon hittills inte visat upp.
Sverige har inte råd att låta alla som vill bli förtidspensionärer!
Att det skall finnas ett bra stöd när vi blir sjuka likväl som bra töd som göra att vi kan komma tillbaka i arbetslivet tycker jag Mona sahlin är tydlig med. Sedan tror jag det är ett misstag att rent generellt tro att alla som drabbas av sjukdom inte är sjuka på riktigt, utan fuskar. Det är nog snarare så att regeringen nu fått se att deras fördomar och grova generaliseringar var fel och lett till att svårt sjuka jagas på ett mycket upprörande sätt. Hur många tror du går omkring och drömmer om en tillvaro utanför arbetslivet, utanför gemenskapen av arbetskamrater så som förtidspensionär. Det är heller ingen som kan välja detta själv, så fungerar det inte, dessutom så omprövas detta med jämna mellanrum.

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…