onsdag 23 juni 2010

Förstör inte mellanmjölkens land!


Aldrig har en regering på så kort tid gynnat så få med så mycket.
Läser Expressen, där Östros pekar ut finansminister Anders Borg som arkitekten bakom en politik som skapar rädsla, otrygghet och ökade klyftor i samhället, genom att försämra sjukförsäkringen och a-kassan. Enligt Östros är syftet att underminera facket och få människor att hålla tillbaka sina lönekrav.
– Rädsla för fattigdom ska sätta press nedåt på lönerna, säger Östros i reportage
Själv tycker jag att detta har varit tydligt hela tiden vad själva grundsyftet med vad moderaterna vill använda regeringsmakten till - att förändra hela det Sverige- som byggts upp under så lång tid - till att bli ett allmänborgerligt land, som vilket som helst i Europa, där rika är rika och de fattiga, verkligen fattiga, där det för en del inte räcker med ett jobb och en lön för att försörja sig utan det krävs flera. Läser samtidigt i en annan nyhetartikeln att Sverige har på senaste tid fått massor av fler dollarmiljonärer, det tror tusan det, moderaterna har gynnat sina kärnväljare med "kirurgisk" precision, som Östros sa i artikeln i Expressen. Skulle det göras en mätning också över fattiga, så skulle sannolikt antalet fattiga också å ha ökat. Vad visar detta ? Jo det visar på ett Sverige där orättvisorna ökar, ett Sverige som håller på att bli itudelat. Länder där det råder stora skillnader mellan människor där byggs höga murar och där anlitas vaktbolag,där råder otrygghet på gator och torg.

När jag knackade dörr här under våren vad det vid ett tillfälle en kvinna som så träffsäkert sa -Vad var det för fel på Folkhemmet Sverige ? Håller med henne - min uppmaning är till alla väljare förstör inte mellanmjölkens land - byt regering!

Inga kommentarer:

Det blev inget prövningstillstånd!

Det är naturligtvis lockande att säga - vad var det vi sa. Och nu tillåter jag mig att göra det, för nu får man väl ändå betrakta allians...