fredag 13 augusti 2010

Ankis blogg: Lägg undan två paket ciggaretter och barnen får det bättre

Snart börjar skolan igen och många elever återvänder till en miljö med stora klasser och många gånger till en ensam lärare som gör sitt bästa för att se alla sina elever. Semestern är slut för många och de allra minsta barnen börjar nu återvända tills in förskola, en bra verksamhet men ofta i alldeles för stora barngrupper. Varför det är så, kanske vore bra att fundera över, för det har nämligen anknytning till valet 19 september.

I  Österåker har moderaterna och sina alliansbröder hållit sig kvar i maktposition genom ständiga löften om sänkt skatt, dett har de väljarna, de vuxna lockats av. Många har sannolikt inte tänkt på att också skattesänkningar kostar - dessa är inte gratis !

Men vad har skattesänkningarn kostat ? Jo, då var vi tillbaka igen där vi började, nämligen i skolan med stora klasser, och i förskolan med stora barngrupper.

Men vad skulle det kosta att ändra på detta ? Att öka antalet behöriga lärare, och att successivt börja minska barngrupperna i förskolan, med flera goda förbättringsförslag skulle kosta ungefär lika mycket som två paket cigaretter i månaden för en genomsnittlig lön i Österåker ( 24 997 kr/mån SCB 2008).
Och en röst på socialdemokraterna förståss !

Inga kommentarer:

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...