onsdag 10 november 2010

...ah det bidde i alla fall en tavla eller två

Den borgerliga alliansens budgetförslag gick förståss igenom i fullmäktige i Österåker i måndags. Har moderaterna tillsammans med övriga borgerliga partier makten, så har dom. Det innebär att den satsning som vi socialdemokrater förde fram med färre barn i grupperna i  förskolan, fler lärare i skolan och en riktig kvalitetshöjkning i omsorgen av äldre inte blir av. Synd för vår stasning behövdes och hade verkligen inneburit ett lyft för Österåkers kommun, så tycker i alla fall jag som den socialdemokrat jag är.

Men, men , alla dem som röstade på moderaterna och folkpartiet, kristedemokraterna och Österåkerspartiet går knappast lottlösa , istället får de glädjas åt att de snart blir kollektiva konstägare för en samling tavlor för tio miljoner kronor !

" Vi ger inte allt åt alla"  så Michaela Fletscher (m) tillträdande kommunalråd, - " utan vi gör det vi lovar! "

Och när lovade moderaterna en konstsamling åt folket ???

1 kommentar:

Stefan Cronberg sa...

Oberett, ingen motivering, ingen försäkringsvärdering. Samma kommunledning som ratade erbjudande från Roland Svensson Sällskapet om ett permanent utställande av Sällskapets samling av skärgårdskonstnärens alster; en del ses just nu på Waldemarsudde!
Cronis "kanalråd emeritus"

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...