Fortsätt till huvudinnehåll

Fräcka hojar, Ny turistbyrå och rundresa på Ljusterö

Lördagen den 21 maj på torget i Åkersberga Centrum samlades många fräcka motorcyklar. Det var häftigt att gå runt och titta måste jag säga. En av grabbarna till en häftig hoj pratade jag med och han önskade mig lycka till som oppositionsråd och tyckte det var bra att jag syns, och är ute och visar mig. Att höra det är sånt man blir glad av.

Torsdag kväll den 26 maj började vi socialdemokrater i Österåker vår försommarkampanj då vi går ut och knackar dörr och lyssnar på vad medborgarna tycker och tänker. Det var riktigt trevligt. Tyvärr missade jag att ta bilder när Bror Segerlund och jag gick tillsammans denna kväll.

Fredagen den 27 maj åkte partivännen Rosita Olsson Palmberg som också är vår gruppledare i Samhällsbyggnadsnämnden en tur med bilen från Åkersberga, och till Ljusterö för att skaffa oss en uppfattning om olika planer för byggande som finns. Det finns inget bättre än att ta sig tid att åka ut och se själv på plats. Bilden till vänster är från Ljusterö torg och bilden till höger tvärsöver gatan där ett 70-tal bostäder planeras att byggas.


På eftermiddagen samma dag  var det invigning för ny turistbyrå placerad på Österåkers gymnasium( gamla Bergaskolan). I den inglasade delen finns nu en turistbyrå som skall skötas av skolelever denna sommar. Här finns också ett café så det är fullt möjligt att i sommar slå sig ned , ta en bit och äta, eller bara fika och ta del av information om vad som händer här iÖsteråkers kommun. Turistbyrå finns i ljusa fina lokaler med en del alster från lokala konstnärer. Om jag finge önska alldeles fritt, så hade jag hellre sett att denna vår lokala turistbyrå fanns i en lokal i Åkersberga Centrum, dvs mitt i byn, där alla människor flanerar. Men nu är det inte så att socialdemokraterna har det inflytandet i politiken, så våra drömmar blir inte verklighet så där direkt. Men både jag och flera många med mig hoppas ju , förstås.

På lördagen den 28 maj hade vi en gemensam egen utbildningdag på Runö, som vi socialdemokrater själva hade för våra egna förtroendevalda. Det var trevligt och lärorikt. Nu har det snart gått ett halvår och det är bra att stämma av och blicka framåt.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…