Fortsätt till huvudinnehåll

Ljuvliga sommaren - åter till vardagen

Nu är den sk vardagen här igen. Går igen alla papper och försöker följa upp en del tankar och idéer. Givetvis tänker jag fortsätt att berätta om det politiska livet här i Österåker på min blogg. Nu är det bara att förbereda sig för d sk vardagen - för nu är den här! Jag längtar efter att åter träffa partikamrater, medborgare, personal, och andra politiska företrädare för att åter sätta fart igen.

Det har varit skönt att kunna vara lite mer ledig, varva ned, även om telefonen alltid är på, och en och annan arbetsinsats har det blivit emellanåt ändå. Det har stundtals varit svårt att riktigt kopppla av, men jag har försökt. Min mamma avled och begravdes i slutet av juni, så det har naturligtvis påverkat mig en hel del. Då känns det extra viktigt att försöka ladda batterierna för att kunna hålla igång när allt åter startar upp. Så är det sannolikt för alla, men jag känner att det mer än någonsin har varit så för mig denna sommar.

När sommaren passerat och vardagen kommer och det blir lite mörkare då är det inte så dumt att ha lite härlig sommarminnen att tänka tillbaka på.En del sådana minnen har jag förevigat. Köpte en ny digital hybridkamera för några veckor sedan och den har jag användt flitigt. 
Var några dagar i den svenska fjällvärlden och givetvis fick den nyköpta kameran hänga med. Tänk vad vackert land vi bor i, vilken natur, här några försök att föreviga detta.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…