torsdag 13 oktober 2011

Genom (S)-initiativ tillsätts nu parlamentarisk arbetsgrupp

På socialdemokratiskt initiativ tillsätts nu en parlamentarisk arbetsgrupp med uppdrag att ta fram ett nytt transparant arvodessystem
Ann-Christine Furustrand (S) och Bror Segerlund föreslog i en motion väckt i Kommunfullmäktige den 7 mars 2011 att en arvodesgrupp, som har en bred parlamentarisk förankring, tillsätts och att gruppen presenterar sitt förslag i god till före nästa kommunalval. Nu i oktober bifölls förslaget av en enhällig kommunstyrelsen. Arbetsgruppen tillsätts redan den 7 november av kommunstyrelsen.

Ann-Christine Furustrand (s) oppositionsråd, och Bror Segerlund (S)
- Det behövs verkligen ett tydligt ramverk för beslut kring arvoden och ersättningar för förtroendevalda här i Österåker. Det visade inte minst den turbulens som uppstod när de nya arvodena för den här mandatperioden beslutades. Så får aldrig ske igen!
- Arvoden skall ligga på en rimlig nivå, systemet för hur arvoden sätts skall vara tydligt och likvärdiga för lika uppdrag.

Nu finns det, tack vare bifallet av vår motion, möjlighet att få en helt annan och bättre och mer rimligt arvodessystem och det är vi mycket glad för.

Inga kommentarer:

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...