måndag 26 november 2012

FramtidsplaneringsdagUtmaningar och möjligheter i ett växande Österåker

Lördagen den 17 november så ordnade vi socialdemokrater en framtidsplaneringsdag för våra förtroendevalda. Bakgrunden är att Österåkers kommun växer, idag är vi 40 000 invånare, om tjugo år kan vi vara 60 000 invånare. Det ställer krav på oss politiker, att både se möjligheterna och utmaningarna.

På förmiddagen lyssnade vi till en rad olika tjänstemän som sakligt beskrev utvecklingen. Mohammed Khoban kommunen ekonom visade på hur befolkningsutvecklingen ser ut. Det är fortfarande så att det är många småbarnsfamiljer som flyttar till Österåker, men andelen äldre ökar allt mer

Vad det finns för olika planer för byggande det berättade Wiveka Larsson, kommunens plan - och exploateringschef, Michael Medelberg vd för Roslagsvatten berättade om vad det kostar att bygga ut VA till all de nya områdena. 

 
Hans Boström VD för Folkets Hus i Åkersberga med förflutet som småföretagare pratade om hur det är att vara småföretagare i Österåkers kommun.
Eva Hessler, ordförande i Österåkers för Kommunal och Ingela Westerlund Lärarnas riksförbund berättade om vilka utmaningar och möjligheter de såg ur fackligt perspektiv,


Eftermiddagen ägnades bland annat åt att samtala om vad  allt det vi hört innebär för oss som socialdemokrater, hur vill vi att Österåker utvecklas, det arbetet är spännande och kommer att fortsätta framöver.
Inga kommentarer: