tisdag 26 augusti 2014

Tillsammans gör vi Österåker bättre

Nu är det allvar. Österåkersborna skall genom valsedeln tala om hur de vill att Österåker skall styras.

Själv vill jag som socialdemokrat se följande förändringar.

Jag vill se en ny regering, ett nytt styre i Sveriges riksdag. Jag vill att Stefan Löven blir statsminister. De satsningar som en socialdemokratisk regering gynnar Österåkers kommun. Låt mig ge några exempel inom skolans område.

En socialdemokratisk regbering gör det möjligt för oss i Österåker att investera 18,4 miljoner kronor i en satsning för att göra läraryrket i Österåker mer attraktivt - bland annat genom högre löner, mer tid med eleverna, mindre administration, fler karriärsmöjligheter och ökad kompetensutveckling.

Får vi makten i Sverige och i Österåker kan vi snarast påbörja rekryteringen av minst 28 nya lärare och speciallärare i en satsning på att minska Österåkers skolklasser - vi vill ge eleverna i de tidiga åldrarna mer tid med sina lärare och snabba insatser för barn som riskerar att hamna efter, det går före nya skattesänkningar.

Låt proffsen vara proffs - anställa minst 32 extratjänster i Öteråkers skolor för att avlasta lärarba med administrativa uppgifter så att de kan spndera mer tid i pdagogiska situationer.

Ta hjälp av experterna för att hja resultaten - Ett handlingsprogram skall tas fram i samråd med lärare, rektorer, forskning och annan exprtis för att se till att alla elever når de uppsatta målen.

Det här var bara några exempel inom skolans område som visar vad Österåker har att vinna på ett regeringsbyt från en trött Reinfelt till en lugn och pigg Sefan Löven.


 

Inga kommentarer: