onsdag 10 september 2014

Solcellspark invigd vid Runö skolan

Stockholms läns största markbaserade solcellspark ligger i Österåker och på Runölandet, Runö skolan. Solcellsparken är också störst bland de Svanenmärkta konferensanläggningarna, hotell och restaurangerna.

De 414 solpanelerna står på en gräsyta framför konferensanläggningen. Dessa solceller levererar 109 000 kilowattimmar el, vilket motsvarar fem normalvillors årsförbrukning. Överskottet av el levereras ut på nätet efter avtal med EON.


Jag fick den stora förmånen och äran att inviga denna fina anläggning. Det kändes väldigt stort och roligt att det nu, på Runö skolans inittiativ finns en sådan fin anläggning här i Österåker. Jag hoppas nu att fler företag och andra antar utmaningen och bidrar med förnyelsebar energi, genom solceller eller på andra sätt. Får vi socialdemokrater möjlighet, så kommer vi att se till att Österåkers kommun också blir ett föredöme. Runö skolan är ett föredöme i sitt miljöarbete, som dessutom avstått mark för ett naturreservat ute på udden. Det är inte många markägare som är så generösa och ,miljömedvetna.


 
Inga kommentarer: