Fortsätt till huvudinnehåll

Inget barnbidrag och risk att förlora jobbet regeringens resultat denna vecka

www.fotoakuten.se

Så var det fredag igen. Under veckan som gått har regeringens vice statsminister Maud Olofsson tänkt högt om hur hon vill ändra barnbidraget, dvs att se till att många inte kommer att få del av det, och att barn delas in i de som får bidraget, dvs fattiga och de som inte får det. Inget bra alls tycker i alla fall jag. Sedan så har dom lagt nya förslag på hur tumskruvarna skall dras åt för dem som råkar bli sjuk och regeringen går till och med så långt att man är beredd att ta bort tryggheten för människor som har jobb, att kunna förlora det, om man blir sjuk. Det är inte bara taskigt , omodernt och orättvist, utan avviker helt från den s k jobblinjen som regeringen en gång sagt sig vilja värna. Visst är det ändå fascinerande hur regeringen lägger fram än det ena, än det andra förslaget som direkt mer eller mindre djävlas med svenska folket. Vem är längre förvånad om folk blir förbannade - javisst ja, det är klart - regeringen.

Trevlig helg!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…