onsdag 10 september 2008

Hur skall politiker få vara ?


Kul artikel i Expressen om att pinsamma politiker borde få sparken. Detta apropå att Thailands premiärminister som nu fått sparken efter att ha lagat mat i TV. Frågan är intressant för å ena sidan så finns krav på en politiker att vara "folklig", det vill säga att vara som folk är mest, och när dom är det, som tillexempel att de petar sig i näsan, tyvärr så lär Gordon Brown enligt artikeln ha stoppat in det han hittade där i munnen och det är ju väl äckligt får man ju säga.
Men inte dessmindre så kan man fundera över det motstridiga i att både tycka att politiker skall vara som folk är mest och samtidigt ställa betydligt mer långtgående krav än på alla andra.

Men var går då gränserna? Göran Persson dansade med en kossa ( person utklädd till kossa) och Reinfeldt enligt Expressenartikeln blåst in helium ur en ballong och lät förmodligen ganska löjlig.
Tja, jag tycker nog inte att just detta är så himla farligt, men det är klart är man statsminister så skall man självklart inte framstå som löjligt, å andra sidan så måste det finnas utrymme för att kunna bjussa lite på sig själv.

Vad tycker jag själv, jo jag får nog erkänna att jag tillhör skaran som både tycker att politiker inte skall sitta på höga hästar, samtidigt som det måste finnas krav på ett lämpligt uppträdande.
Det bör finnas någon slags rimlig balans. hur den nu ser ut, för skall vi rada upp alla krav så inser man snabbt att sådana garanterat superfelfria människor finns inte.

Inga kommentarer:

Alla nyanlända borde gå på etableringskurs på hemmaplan

I dag har Kristina Embäck (S) och jag varit på besök på etableringskurs för nyanlända här i Österåker. En mycket bra ver...