Fortsätt till huvudinnehåll

Hur skall politiker få vara ?


Kul artikel i Expressen om att pinsamma politiker borde få sparken. Detta apropå att Thailands premiärminister som nu fått sparken efter att ha lagat mat i TV. Frågan är intressant för å ena sidan så finns krav på en politiker att vara "folklig", det vill säga att vara som folk är mest, och när dom är det, som tillexempel att de petar sig i näsan, tyvärr så lär Gordon Brown enligt artikeln ha stoppat in det han hittade där i munnen och det är ju väl äckligt får man ju säga.
Men inte dessmindre så kan man fundera över det motstridiga i att både tycka att politiker skall vara som folk är mest och samtidigt ställa betydligt mer långtgående krav än på alla andra.

Men var går då gränserna? Göran Persson dansade med en kossa ( person utklädd till kossa) och Reinfeldt enligt Expressenartikeln blåst in helium ur en ballong och lät förmodligen ganska löjlig.
Tja, jag tycker nog inte att just detta är så himla farligt, men det är klart är man statsminister så skall man självklart inte framstå som löjligt, å andra sidan så måste det finnas utrymme för att kunna bjussa lite på sig själv.

Vad tycker jag själv, jo jag får nog erkänna att jag tillhör skaran som både tycker att politiker inte skall sitta på höga hästar, samtidigt som det måste finnas krav på ett lämpligt uppträdande.
Det bör finnas någon slags rimlig balans. hur den nu ser ut, för skall vi rada upp alla krav så inser man snabbt att sådana garanterat superfelfria människor finns inte.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…