tisdag 16 september 2008

Regeringens låga förtroende - är någon förvånad

Skop redovisar i en undersökning att svenska folket har mycket lågt förtroende för sittande regering. Är det så förvånande? Dessutom känns det så himla sunt. Man skall aldrig underskatta svenska folket. Det räcker inte bara med att statsministern lägger huvudet på sned och ler och säger sig förstå, för att sedan uppenbarligen ha en helt annan stil när mikrofonerna är borta. Sånt syns och uppfattas som oseriöst. Folket kräver mer är så.

Att baka om vårt land till ett samhälle med mer av orättvisor. Det gör inte en regering helt ostraffat. Detta tycker jag i grunden är sunt. Jag tror att de allra flesta vill ha ett välfärdssamhälle som vilar på solidarisk grund. Det vill säga att vi alla är med och betalar. Tillbaka får vi sjukvård den dag vi behöver, en bra utbildning till våra barn, och en värdig omsorg om de äldre.

Skopmätningen är också tror jag en reaktion på ett antal saker låt mig bara ´peka ut några få, trots att listan kan bli mycket längre. FRA är ett exempel på en stor sådan fråga.
Regeringen framställs som om man tänker införa ett övervakningssystem som forna kommunisterna i Sovjet skulle bli avundsjuka för att ha. Detta gör ett parti moderaterna som genom åren sagt sig värna särskilt den personliga friheten och integriteten.Det gör det hela ännu värre och blir till ett rent dundersvek!
Ingen kommer längre ta moderaterna på allvar, nu vet vi alla hur mycket den personliga friheten var värd. Moderaterna har mer än denna gång visat att de säger en sak och gör n helt annan.

Två år har gått sedan valet, och nu ser svenska folket vad de fick. Är någon så förvånad, handen på hjärtat ?

Inga kommentarer: