Fortsätt till huvudinnehåll

Regeringens låga förtroende - är någon förvånad

Skop redovisar i en undersökning att svenska folket har mycket lågt förtroende för sittande regering. Är det så förvånande? Dessutom känns det så himla sunt. Man skall aldrig underskatta svenska folket. Det räcker inte bara med att statsministern lägger huvudet på sned och ler och säger sig förstå, för att sedan uppenbarligen ha en helt annan stil när mikrofonerna är borta. Sånt syns och uppfattas som oseriöst. Folket kräver mer är så.

Att baka om vårt land till ett samhälle med mer av orättvisor. Det gör inte en regering helt ostraffat. Detta tycker jag i grunden är sunt. Jag tror att de allra flesta vill ha ett välfärdssamhälle som vilar på solidarisk grund. Det vill säga att vi alla är med och betalar. Tillbaka får vi sjukvård den dag vi behöver, en bra utbildning till våra barn, och en värdig omsorg om de äldre.

Skopmätningen är också tror jag en reaktion på ett antal saker låt mig bara ´peka ut några få, trots att listan kan bli mycket längre. FRA är ett exempel på en stor sådan fråga.
Regeringen framställs som om man tänker införa ett övervakningssystem som forna kommunisterna i Sovjet skulle bli avundsjuka för att ha. Detta gör ett parti moderaterna som genom åren sagt sig värna särskilt den personliga friheten och integriteten.Det gör det hela ännu värre och blir till ett rent dundersvek!
Ingen kommer längre ta moderaterna på allvar, nu vet vi alla hur mycket den personliga friheten var värd. Moderaterna har mer än denna gång visat att de säger en sak och gör n helt annan.

Två år har gått sedan valet, och nu ser svenska folket vad de fick. Är någon så förvånad, handen på hjärtat ?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Snart presenteras Samverkansbudget , det bästa för
Österåker

Nu börjar jag blogga igen

Efter en tid uppehåll tänker jag börja blogga igen. Jag börjar med det fina 1;a maj firandet i Åkersberga i går. Solen sken, och det var tal och sång. Nyhet från i år var att vi hade inget demonstrationståg utan en hel timmes arrangemang istället, och det var mycket bättre, och programmet kommer vi fortsätta utveckla. 
Vi var flera talare, Lars Frid som facklig ledare, Michael Lundh, Jörgen Palmberg om årets kyrkoval.
Här kan du läsa mitt 1;a majtal 2017.


Mötesdeltagare - vänner!

Jag är stolt över att stå här framför er på arbetarrörelsens högtidsdag – 1 Maj 2017 i Åkersberga.

Svenska modellen ska utvecklas inte avvecklas är årets 1;a Maj paroll
Det handlar naturligtvis om striden för schysta villkor på arbetsmarknaden, en bra och generell välfärd och en bra ekonomisk politik.

Men det handlar lika mycket om det vi arbetar för i Österåker – att alla barn skall känna sig trygga och sedda. Därför kämpar vi för mindre barngrupper i förskolan.

Det handlar om att alla skolor i Österåker ska…

Varför sådan brådska med utbyggnad av Östanå?

I snabb följd har programförslag lagts fram för Östanå, Roslags-Kulla och Wira, och förslag detaljplan för ett reningsverk i Östanå. Båda dessa förslag har en del gemensamt, ett är att det skall gå snabbt. Väl snabbt anser vi socialdemokrater.

Programförslaget och detaljplan för reningsverket har vi i båda fallen föreslaget skall återremitteras för att kompletteras med mer fakta. Nedan kan du läsa hur vi resonerat:


Vi har i första hand begärt återremiss av följande skäl:

Programförslaget belyser alla de avvägningsfrågor som finns i området, tyvärr levereras inte lösningar på detsamma. Saknas gör uppgifter om konsekvenserna av ökad biltrafik och vad det ger för effekt på så väl väg 276, med köbildning, buller etc., som behov av infartsparkering, samt kollektiva färdmedel hur det kan tillgodoses i eller i anslutning till det nya området. Effekten av att föreslagen bebyggelse ligger inom skyddsområde för befintlig vattentäkt bör också utredas. Kultur- och naturvärdena måste bevaras. M…