fredag 26 september 2008

Varje minut dör en mamma - det är en skam för världen!

Många kvinnor dör i dag i världen på grund av graviditetskomplikationer. Det dör i omfattaningen en mamma varje minut! Och detta ofta helt i onödan. Det handalr om tillgång på barnmorskor, preventivmedel, och säkra aborten inte minst. Sådan som vi i Sver4ige tar för givet. Detta går att läsa mer om i Aftonbladet där Kattis Ahlström ambassadör i RFSU:s kampanj Mammakampen berättar om sitt engagemang.

Nu skall vi i Sverige inte tro att vårt gynnsamma läge är satt i sten för all framtid, så är inte fallet. Ta bara det faktum att vi i riksdagen har ett parti, kristdemokraterna där många abortmotståndare finns och som understundom dyker upp. Skulle dessa vinna politisk mark, så riskerar vi att också få ökd dödlighet av mammor. Själv tycker jag det är en märklig sak när en del argumenterar för liv och samtidigt propagerar för något som vi vet skulle innebära ökad dödlighet av mammor. Läs gäran artikeln om Kattis Ahlström, det är bra att hon uppmärksammar detta, vi behöver alla i Sverige ruskas om då och då inte minst för att påminna oss om att vi har det bra , men också att det faktiskt är något som vi ständigt måste kämpa för.

Inga kommentarer:

Bygg flerbostadshus i trä

Pressmeddelande den 2 mars 2020 Bygg flerbostadshus i trä Utvecklingen av stadsbebyggelse i trä ökar markant. Det som driver på den ut...