onsdag 15 oktober 2008

Reinfeldt likt jeppardy - ni svarar jag ställer frågorna!

Dagens debatt i riksdagen var intressant. Debatten blev stundtals hetsk. Och det finns några saker som jag noterat, det ena är Maud Olofsson som fortsätter säga sig veta att socialdemokraterna inte håller utgiftstaken. Centerledare verkar stundtals nästan mena att hon vet bättre än alla andra vad som ingår i oppositionens budget. Att Maud Olofssons uppgifter är felaktigt, har Mona Sahlin redan i tidigare debatter förklarat och det mycket tydligt!. Ändå fortsätter Maud Olofsson med sina felaktiga argument - det är klart att man frågar sig varför ? Att fortsätta ett sådan spår som centerledaren gör , trots att hon vet att det är fel, känns inte seriöst. Centern har aldrig haft en partiledare som varit så vårdslös med sina argument, där är Maud Olofsson unik.

Det andra är Reinfelt som uppenbarligen vill mästra, han skulle nog trivas bäst att leda Jeppardy - ni svarar och jag ställer frågorna! Kanske ett karriärstipps efter 2010. Om inte motdebattanterna, dvs Mona Sahlin, debatterar precis som Reinfeldt ställt sig in på - dvs får exakt de svar han vill ha på sina frågor, då ser man tydligt vilka problem det ställer till med hos honom. Det tycker jag är mycket intressant. Här ser man tydligt att Mona Sahlin är den mer skickliga debattören, hon anpassar sig efter hur debatten går och tar initiativ, medan Reinfeldt verkar vara helt beroende av att debatten går enligt hans eget schema, ett ganska oflexibelt sätt att vara. Roligast uttrycktes detta i gårkvällens debatt då han började hoppa upp och ned.

Det tredje noterbara från den allmänpolitiska debatten är väl folkpartiledarens aggressiva debattmetod. Det är väl vanskligt då han för en kort tid sedan grankades av media då hans
beskrivning av den svenska skolan visade sig vara helt felaktigt. Man skulle kunna tro att det gjort honom mer försiktig, men inte.

Inga kommentarer: